• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2004., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Tūrisma informācijas biroju

Vēl šajā numurā

26.10.2004., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju tikšanos

Piektdien, 22.oktobrī, beidzās 8.Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju gadskārtējā tikšanās, kurā piedalījās Dānijas, Igaunijas, Krievijas Federācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Vācijas, Islandes un Zviedrijas nodokļu administrāciju vadītāji.
Vērtējot tikšanās rezultātus, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns uzskata, ka “divās dienās ir apspriesti vairāki būtiski jautājumi, norādītas jomas, kurām jāpievērš lielāka uzmanība, un panāktas vienošanās par turpmāko darbību veikšanu. Esmu gandarīts par veiksmīgo savstarpējo sadarbību, kas izveidojusies starp Baltijas jūras reģiona nodokļu administrāciju vadītājiem, un ceru, ka šī savstarpējā sadarbība sekmēs cīņu ar nodokļu nemaksāšanu”.
Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāji atzinīgi novērtēja Latvijas nodokļu administrācijas veikumu darba grupu darbības koordinēšanā, atzinīgi novērtēja nodokļu administrāciju pārstāvju tikšanās rezultātus, kā arī izteica atzinību Latvijas nodokļu administrācijai par veiksmīgi organizētu Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju tikšanos.
8.Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju tikšanās laikā katras valsts nodokļu administrāciju pārstāvji sniedza pārskatus par jaunumiem valstu nodokļu administrācijās, nodokļu likumdošanā un nodokļu kontrolē, kā arī uzklausīja un vērtēja darba grupu iesniegtos ziņojumus par paveikto mežniecības, būvniecības un celtniecības kontroles jomā, PVN izkrāpšanas apkarošanā, kā arī par risku analīzi Baltijas jūras reģionā.
Tikšanās laikā apstiprināts celtniecības darba grupas ziņojums un rīcības plāns, kas paredz darba grupā iesaistīto valstu pārstāvjiem iesniegt priekšlikumus savas valsts nodokļu administrācijas ģenerāldirektoram par iespējām apkarot izvairīšanos no nodokļu, jo īpaši PVN, nomaksas celtniecības nozarē. Apstiprināti arī risku scenāriju, PVN krāpšanas apkarošanas un mežrūpniecības nodokļu jautājumu darba grupu sniegtie ziņojumi un rīcības plāni. Dānijas nodokļu administrācijas pārstāvji turpinās vadīt darba grupu par risku analīzi Baltijas jūras reģionā, Krievijas pārstāvji uzņemsies iniciatīvu sākt PVN krāpšanas apkarošanas darba grupas darbību, bet Lietuvas nodokļu administrācijas pārstāvji turpinās vadīt darbu mežrūpniecības nodokļu jautājumos, risinot dažādus praktiskus jautājumus.
Zviedrijas pārstāvji sniedza informāciju par nodokļu līgumiem starp Baltijas jūras valstīm un situāciju par valstu divpusējiem līgumiem. Izvērtējot Zviedrijas kolēģu sniegto informāciju, sanāksmes dalībnieki vienojās, ka papildināta informācija par problēmām šajā jomā tiks iesniegta nākamajā Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju tikšanās reizē.
Somijas kolēģi, sniedzot informāciju par Baltijas jūras valstu pārrobežu darbaspēka juridisko statusu un nodokļu kontroli, ierosināja izveidot jaunu darba grupu šā jautājuma izpētei. Pēc nodokļu administrāciju pārstāvju diskusijām tika nolemts paplašināt Norvēģijas vadīto celtniecības jomas darba grupu, iekļaujot šo jautājumu Norvēģijas vadītās darba grupas programmā.
Nodokļu administrāciju pārstāvji vienojās par nākamajā sanāksmē apspriežamajiem jautājumiem, par galveno tēmu izvirzot PVN likumdošanas noteikto saistību ievērošanu. Šīs tēmas ietvaros nākamgad Kopenhāgenā (Dānijā) nodokļu administrāciju pārstāvji iecerējuši apspriest jautājumus, kas saistīti ar sarežģījumiem pastāvošajā PVN sistēmā, kā arī diskutēt par administratīvām un kontroles problēmām PVN jomā. Papildu ieguldījumu minētās tēmas aplūkošanā sniegs Vācija, Krievija, Igaunija un Norvēģija, kas vienojās ciešāk sadarboties, lai koordinētu attiecīgo ieguldījumu.
Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka 10. Baltijas jūras valstu nodokļu administrāciju ģenerāldirektoru sanāksme notiks 2006.gada rudenī Viļņā, Lietuvā.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!