• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēsturei veltītas dokumentālās filmas demonstrēšanu Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēlēšanu un referenduma norisi Baltkrievijā

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēsturei veltītas dokumentālās filmas demonstrēšanu Maskavā

Šodien, 21.oktobrī, Maskavā, Viskrievijas Valsts ārzemju literatūras bibliotēkā, notiks televīzijas žurnālista Vladislava Andrejeva un operatora Jura Bindara filmas “Nevienādmalu trīsstūris” fragmentu noskatīšanās, kam sekos diskusija.
Kopumā daudzsēriju dokumentālajai filmai “Nevienādmalu trīsstūris” ir 15 sērijas, kuru kopējais garums ir 5 stundas. Tā veltīta Latvijas vēsturei pagājušajā, 20.gadsimtā. Filma veidota pēc telekompānijas NTV MIR pasūtījuma un minētajā televīzijas kanālā tika arī demonstrēta. Filma uzņemta krievu valodā. Tā vēsta par Latvijas vēstures līkločiem un ir balstīta tikai un vienīgi uz laikabiedru liecībām un dokumentāliem kadriem, līdz ar to vērtīga visiem, kas ir ieinteresēti patiesā vēstures izzināšanā un izpratnē.
Pasākuma laikā būs iespēja vērot fragmentus, kas veicinās skatītājos izpratni gan par filmu, gan Latvijas vēsturei nozīmīgiem notikumiem.
Pēc filmas pasākuma organizatori (vēstniecība sadarbībā ar Viskrievijas Valsts ārzemju literatūras bibliotēku) ir iecerējuši diskusiju, kurā mudinās piedalīties uz pasākumu aicinātos kultūras darbiniekus, teātra un kino kritiķus, vēsturniekus, politologus, Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvjus un citus viesus.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!