• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas deputātu tikšanos ar komisāra kandidātu Roko Butiljoni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2004., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstures mācīšanas politizēšanu

Vēl šajā numurā

20.10.2004., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas deputātu tikšanos ar komisāra kandidātu Roko Butiljoni

Vakar, 19.oktobrī, Katānijā UEN (Nāciju Eiropas grupa) darba izbraukuma sēdē pēc Eiropas Parlamenta deputātu Guntara Krasta, Ģirta Valda Kristovska, Ineses Vaideres un Roberta Zīles uzaicinājuma bija ieradies Eiropas Komisijas tieslietu komisāra amata kandidāts Roko Butiljone, lai tiktos ar deputātiem un pārrunātu R.Butiljones atbildi uz Tatjanas Ždanokas uzdoto jautājumu par Latvijas nepilsoņu tiesībām piedalīties pašvaldību vēlēšanās, kas izraisīja plašu rezonansi Latvijā.

EP deputāti ar komisāra kandidātu pārrunāja pašreizējo situāciju Latvijā un padomju okupācijas sekas, kas Latvijai ir jāpārvar. R.Butiljone izteica nožēlu par radušos pārpratumu, komentējot nepilsoņu situāciju Latvijā, un paskaidroja, ka Eiropas Parlamenta deputātu jautājumu krustugunīs nav bijis viegli sniegt izsmeļošas atbildes uz katru no jautājumiem. Sarunā R.Butiljone demonstrēja izpratni par Krievijas īstenoto rusifikācijas politiku un pret latviešiem veikto genocīdu. Attiecībā uz nepilsoņu tiesībām Latvijā viņš atzīmēja, ka katram Latvijas iedzīvotājam ir tiesības iegūt pilsonību un tas būtu jāizmanto, rīkojoties saskaņā ar Latvijas likumdošanā paredzēto procedūru. R.Butiljone arī atzīmēja, ka situācijā, kad daudzi cilvēki nevēlas iegūt Latvijas pilsonību, Eiropas Savienība var censties šos cilvēkus pārliecināt, ka padomju laiki nekad vairs neatgriezīsies.

Tikšanās nobeigumā komisāra kandidāts un deputāti vienojās, ka turpmāk, lemjot par Latvijai būtiskiem jautājumiem, savu viedokli R.Butiljone veidos, konsultējoties ar EP Nāciju Eiropas grupas Latvijas deputātiem.

Pēc pārpratuma noskaidrošanas Latvijas deputāti izteica gatavību atbalstīt R.Butiljones kandidatūru un nākamnedēļ Strasbūrā balsot par jaunās Eiropas Komisijas apstiprināšanu.

Sabīne Prohorova, TB/LNNK preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!