• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā uzzināt par traipiem auto biogrāfijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2004., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Neliedz koncertdzīvi zālē "Ave sol"

Vēl šajā numurā

20.10.2004., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā uzzināt par traipiem auto biogrāfijā

Turpmāk gan īsziņas veidā, gan telefoniski var iegūt Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) informāciju ne tikai par pašu transportlīdzekli, bet arī par neapmaksātajiem sodiem un liegumiem.
Šī informācija ir būtiska ne tikai transportlīdzekļu īpašniekiem, bet arī auto pircējiem, pārstrādes uzņēmumiem, ar kuru starpniecību noraksta transportlīdzekļus, un autonomas firmām. Atgādinām – ja uz transportlīdzekli reģistrēti sodi vai liegumi, nav iespējams veikt tā tehnisko apskati, auto pārdot vai pārreģistrēt.
Pēdējā laikā pieaudzis tādu autoīpašnieku (galvenokārt firmu un uzņēmumu skaits), kuri, atvedot transportlīdzekli uz tehnisko apskati, netiek tai pielaisti. Iemesls – nesamaksāti administratīvie sodi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Bieži vien atklājas, ka pārkāpumus izdarījis un sodus nav samaksājis cilvēks, kam auto īpašnieks auto iedevis braukšanai. Uzņēmumu gadījumā tie nereti ir atlaistie vai aizgājušie darbinieki, kam konkrētais transportlīdzeklis bijis nodots lietošanā.
Lai šādi nepatīkami pārsteigumi nebūtu jāpiedzīvo, ir iespēja jau laikus pārliecināties, vai transportlīdzeklim ir kāds liegums. Turpmāk par neapmaksātajiem sodiem un liegumiem iespējams uzzināt visu diennakti, gan nosūtot īsziņu, gan piezvanot.
• To, vai transportlīdzeklim nav uzlikts jebkāda veida liegums, piemēram, tiesu izpildītāja, komercķīlas, vai arī reģistrēti sodi par pārkāpumiem ceļu satiksmē, vai par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu, var uzzināt, nosūtot īsziņu ar transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru (piemēram, GA3331) uz telefonu 9310105. Pakalpojums pieejams LMT klientiem. Cena – Ls 0,59.
• Par ko un kad uzlikti sodi? Detalizētu informāciju par uzliktajiem sodiem (piemēram, datumu, laiku, vietu, summu, sastādīto protokolu) var saņemt, nosūtot īsziņu ar transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru, atstarpi un burtu “S” (piemēram, GA3331 S) uz telefonu 9310105. Pakalpojums pieejams LMT klientiem. Cena – Ls 0,59.
• Diennakts izziņas par transportlīdzekli var saņemt pa tālruni 9004099. Cena par minūti – Ls 0,94.

Pēc CSDD informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!