• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apgrozībā laistas jaunas 20 latu naudas zīmes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2004., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ikdiena

Vēl šajā numurā

19.10.2004., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apgrozībā laistas jaunas 20 latu naudas zīmes

No šodienas, 19.oktobra, Latvijas Banka laidusi apgrozībā jaunas, no iepriekšējām nedaudz atšķirīgas 20 latu naudas zīmes. Turpmāk varēsim lietot divu laidienu – 1992. un 2004.gada – 20 latu banknotes.

LATI-AVERSS.PNG (90887 bytes)
LATI-REVERSS.PNG (80246 bytes)

Naudas zīmes priekšpuse

Uz dreļļu auduma rakstu fona attēlota senas latviešu sētas daļa un stilizēta ozola lapa (caurskata zīme), virs tās – iedobta zīme – divi nominālvērtības uzraksti Ls 20. Augšdaļā uzraksts LATVIJAS BANKAS NAUDAS ZĪME (divu krāsu iespiedumā), zem tā sērijas numurs (sarkanā krāsā). Lejasdaļā uzraksti: DIVDESMIT LATU, LATVIJAS BANKA, tās prezidenta Ilmāra Rimšēviča paraksta faksimils un sērijas numurs (melnā krāsā). Pa labi vertikāla ornamentāla josla ar Lielvārdes jostas motīvu un skaitli 20 augšdaļā. Pa kreisi uz balta pamata horizontālā kārtojumā divi reljefi punkti brūnā krāsā (zīme neredzīgajiem) un ūdenszīme. Zem tās horizontāla josla ar skaitli 20, kas iespiests ar speciālo krāsu, kura atkarībā no apskates leņķa rada krāsu maiņas optisko efektu. Uz horizontālās joslas atrodas reljefa vertikāla dažādas tonalitātes josla ar četrreiz atkārtotu dažādas tonalitātes skaitli 20.

Naudas zīmes aizmugure

Dreļļu auduma rakstu motīvs. No tā pa kreisi – metalizēta hologramma ar uzrakstiem Ls 20, pa labi – stilizēta ozola lapa. Augšdaļā uzraksts DIVDESMIT LATU (divu krāsu iespiedumā) un skaitlis 20. Lejasdaļā skaitlis 20 un uzraksts LATVIJAS BANKAS NAUDAS ZĪME (divu krāsu iespiedumā). No dreļļu auduma rakstu motīva pa kreisi vertikāla josla, kuru veido skaitļi 20, ar diagonālām tonālām pārejām. Gar tās ārmalu uz balta pamata vertikāls uzraksts © LATVIJAS BANKA 1992. Pa labi uz balta pamata Latvijas lielā valsts ģerboņa grafisks attēls, zem tā gadskaitlis 2004. Virs ģerboņa ūdenszīme.

Ūdenszīme – latviešu tautumeitas profils.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!