• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par siltuma tarifu pieauguma pamatotību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2004., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Gruzijas prezidentu

Vēl šajā numurā

15.10.2004., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par siltuma tarifu pieauguma pamatotību

Lai noskaidrotu situāciju saistībā ar paredzamo siltumenerģijas piegāžu iedzīvotājiem aplikšanu ar pievienotās vērtības nodokli no nākamā gada 1.janvāra, Finanšu ministrijas nodokļu politikas speciālisti ceturtdien, 14.oktobrī, tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadību.
Tā kā vairāku apsekojumu datos par siltuma tarifu prognozēm nākamajam gadam dažādās Latvijas vietās tika konstatētas ievērojamas atšķirības, Finanšu ministrija lūgs informāciju visām vietējām sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijām informāciju par nākamajam gadam paredzētajiem siltumenerģijas piegādes tarifiem un tarifu izmaiņām sakarā ar pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu no 2005.gada 1.janvāra atbilstoši likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” noteiktajam. Likumā ir noteikts, ka Latvijā siltuma piegādes iedzīvotājiem vairs nebūs atbrīvotas no PVN un tiks apliktas ar 18% PVN likmi.
Vairāku neoficiālu apsekojumu dati liecina, ka situācija Latvijā, ja siltuma piegādēm iedzīvotājiem tiks piemērots 18% PVN, visai ievērojami atšķirsies: atsevišķi siltuma ražošanas uzņēmumi tarifus plāno pat samazināt, atsevišķi uzņēmumi – palielināt par 3–5%, savukārt citi plāno tarifu pieaugumu pat par 15%. Ņemot vērā siltuma ražošanas tehnoloģijas un izmantotos kurināmā veidus, atšķirības tarifos ir iespējamas, taču Finanšu ministrija, pieprasot informāciju par tarifiem un to aprēķināšanas metodiku, vēlas pārliecināties, vai tiek ņemtas vērā PVN priekšnodokļa atskaitīšanas iespējas un vai tarifi netiek palielināti nepamatoti, tikai aizbildinoties ar PVN ieviešanu.
Latvijas Pašvaldību savienība, Siltumuzņēmumu asociācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība vienojās sagatavot savus priekšlikumus, kā rīkoties ar PVN piemērošanu siltumam iedzīvotājiem, ņemot vērā iedzīvotāju maksātspēju.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!