• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas sasniegtais tagad ir Gruzijas sapnis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2004., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Es to uztveru kā vēsturiskā taisnīguma atjaunošanu

Vēl šajā numurā

14.10.2004., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas sasniegtais tagad ir Gruzijas sapnis”

Vakar, 13.oktobrī, Rīgas pilī notika arī Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili preses konference.

Preses konferences ievadā Latvijas Valsts prezidente uzsvēra, ka šī ir pirmā tik augsta līmeņa vizīte abu valstu attiecībās. “Mums jau bija ļoti produktīva saruna,” tālāk teica Vaira Vīķe-Freiberga. “Mēs vienojāmies, ka Latvija pilnībā atbalsta Gruzijas ceļu uz savas teritorijas integritātes un suverenitātes nostiprināšanu, demokrātijas pilnveidošanu un, protams, tautas labklājības celšanu. Mēs kā valsts, kas jau nogājusi zināmu šā ceļa posmu un kļuvusi par pilntiesīgu ES un NATO dalībvalsti, izmantosim savu jauno situāciju, lai būtu Gruzijas valsts un tautas vēlmju advokāti un aizstāvji. Mēs esam arī gatavi dalīties ar Gruziju pieredzē, savās kļūdās un sasniegumos,” teica Latvijas Valsts prezidente, uzsverot: “Mēs raugāmies uz auglīgu divpusēju sadarbību nākotnē.”
Gruzijas prezidents pauda gandarījumu par iespēju “tikties ar vienu no visinteresantākajām politiskajām līderēm Eiropā”. Izteicis apbrīnu par Latvijas sekmīgo iestāšanos ES un NATO, viņš uzsvēra, ka Latvija Gruziju var uzskatīt par patiesu draugu. “Tas, ko jūs esat jau paveikuši tik īsā laikā, tagad ir mūsu sapnis. Jūs savu mērķi sasniedzāt sarežģītā situācijā, tādēļ mums ir jo vērtīgāk mācīties no Latvijas pieredzes,” uzsvēra Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

“LV” jautājums: – Ekselences, kāds ir jūsu viedoklis par drošības dimensiju mūsu valstu sadarbībā?

M.Saakašvili: – Mums ir ļoti svarīgi mācīties arī šajā jomā, jo Latvija jau ir NATO dalībvalsts. Gruzijai ir samērā nelieli bruņotie spēki, nedaudz vairāk nekā desmit tūkstoši karavīru, taču arī mēs, tāpat kā Latvija, piedalāmies starp-tautiskajos miera spēkos Irākā, Afganistānā, Kosovā. Arī tas ir ļoti būtisks mūsu pieredzes apmaiņas aspekts. Mūsu studenti Latvijā apgūst civilās aizsardzības iemaņas. Nozīmīga ir mūsu sadarbība NATO programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros. Mēs augstu vērtējam arī Latvijas praktisko palīdzību. Piemēram, nesen Latvija mums nodeva militāro sakaru līdzekļu partiju. Tas bija dziļi simbolisks žests.
V.Vīķe-Freiberga: – Es gribu piebilst, ka šī ciešā sadarbība starp mūsu valstīm aizsardzības jomā pastāv jau vairākus gadus un šajā laikā Gruzijas bruņotajos spēkos noticis acīmredzams progress. Man prieks, ka Latvijas militāro ekspertu konsultācijas gruzīniem bijušas tikpat noderīgas kā mūsu tehniskā palīdzība.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!