• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropas Savienības un Āzijas 5.sammitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2004., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.10.2004., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Eiropas Savienības un Āzijas 5.sammitā

Ministru prezidents Indulis Emsis piektdien, 8.oktobrī, Hanojā piedalījās Eiropas Savienības (ES) un Āzijas (ASEM) 5.sammita svinīgajā atklāšanas konferencē un uzstājās diskusijās.
ASEM darba sesijā, kas bija veltīta Eiropas un Āzijas ekonomiskās partnerības attīstībai, Ministru prezidents atzīmēja, ka Latvijas dalība ES radījusi izmaiņas Latvijas ekonomiskajā perspektīvā. Indulis Emsis atzina, ka Latvija ir viena no ES dinamiskākajām ekonomiskās attīstības valstīm un tas nosaka Latvijas interesi aktīvi izmantot iespējas, ko dod dalība Āzijas un Eiropas partnerībā.
Ministru prezidents akcentēja, ka paplašinātā ES ar vairāk nekā 450 miljoniem iedzīvotāju ir kļuvusi par arvien pievilcīgāku Āzijas investīciju izvietošanas vietu, un pauda pārliecību, ka tuvākajā laikā vēl vairāk pieaugs tirdzniecība starp Āzijas un Eiropas valstīm.
Indulis Emsis apliecināja, ka Latvija ir gatava aktīvi līdzdarboties jomās, kurās nepieciešama efektīva iesaistīto pušu sadarbība, īpaši informāciju tehnoloģiju, finanšu, enerģijas un transporta jomā, kā arī tūrisma attīstībā.
Ministru prezidents ASEM partnerībai piedāvāja Latvijas augsti attīstīto informāciju tehnoloģiju nozari un uzsvēra topošā Āzijas un Eiropas transkontinentālā dzelzceļa koridora – tā sauktā “zīda ceļa” – izveides svarīgumu.
Indulis Emsis atzīmēja, ka situācijā, kad ievērojami pieaug enerģijas resursu pasaules tirgus cenas, Eiropas un Āzijas valstīm ir jāapvieno centieni, kas ļautu uzlabot enerģijas taupīšanu, kā arī jaunu enerģijas tehnoloģiju un avotu attīstību.
Ministru prezidents uzsvēra, ka Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) ietvaros ASEM valstīm ir aktīvi jāsadarbojas t.s. Dohas attīstības dienaskārtības īstenošanā, kas dotu jaunu impulsu tirdzniecības sarunu attīstībai. Indulis Emsis pauda Latvijas atbalstu Vjetnamas un Laosas dalībai PTO.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!