• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zinātnieki un farmaceiti ar Grindeļa medaļu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2004., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94862

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

12.10.2004., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zinātnieki un farmaceiti ar Grindeļa medaļu

GRINDEX.PNG (116219 bytes)
Ruta Vīgestāne, Maija Dambrova, Regīna Renhofa (pirmajā rindā), Dace Mačuka, Raimonds Valters un Inta Bērziņa (otrajā rindā) pēc Grindeļa medaļu saņemšanas
Foto: Jānis Brencis

Aizvadīto piektdien, 8.oktobrī, jau desmito reizi publiskā akciju sabiedrība “Grindeks” pasniedza savu augstāko apbalvojumu – Grindeļa medaļu. Par nopelniem farmācijas attīstībā apbalvojumi šogad piešķirti septiņiem izciliem savas nozares speciālistiem.
Grindeļa medaļu saņēma divas zinātnieces: Biomedicīnas pētījumu un studiju centra vadošā pētniece Regīna Renhofa – par ieguldījumu molekulārās bioloģijas attīstībā, un Maija Dambrova no Latvijas Organiskās sintēzes institūta – par mildronāta un tā analogu farmakoloģiskajiem pētījumiem un sadarbību ar PAS “Grindeks”.
Apbalvojumus saņēma arī divi mācībspēku pārstāvji: Rīgas Tehniskās universitātes profesors Raimonds Valters – par ieguldījumu organiskās ķīmijas attīstībā un augsti kvalificētu speciālistu sagatavošanā, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes Farmācijas katedras docente Ruta Vīgestāne – par ieguldījumu farmaceitu izglītošanā Latvijā.
Par ieguldījumu farmācijas attīstībā Latvijā medaļu pasniedza farmaceitei Cēsu Centra aptiekas vadītājai Dacei Mačukai. Savukārt “Grindeks” perorālo zāļu ražotnes vadītāja Inta Bērziņa apbalvota par ieguldījumu PAS “Grindeks” attīstībā.
Tradicionāli apbalvojumi tiek piešķirti arī ārzemju speciālistiem, un šogad Grindeļa medaļu saņem Jēnas universitātes dabaszinātņu doktors Hermanis Bergs – par sintētisko pretvēža preparātu iedarbības biofizikālo pamatojumu un ilggadēju sadarbību ar Latvijas zinātniekiem.
“Jutos ļoti pagodināta, uzzinot par piešķirto medaļu, jo tas ir manā dzīvē pirmais apbalvojums par veikumu zinātniskajā darbā,” atzīmē zinātniece Maija Dombrova, “tas noteikti būs stimuls maniem nākotnes pētījumiem, izmantojot 21.gadsimtā pieejamās farmaceitiskās biozinātnes metodes.”
Grindeļa medaļa ir augstākais profesionālais apbalvojums, ko piešķir a/s “Grindeks”. Pirmo reizi šo balvu uzņēmums pasniedza 1995.gadā, un tradīcija iedibināta, rūpējoties par pirmā latviešu izcelsmes dabas zinātnieka, ārsta, farmaceita profesora Dāvida Hieronīma Grindeļa (1776–1836) piemiņas saglabāšanu.

Solvita Ulmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!