• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas atbalstu tūrisma kvalitātes standartu ieviešanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2004., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Īrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

08.10.2004., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas atbalstu tūrisma kvalitātes standartu ieviešanai

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns tikšanās laikā ar Francijas tūrisma ministru Leonu Bertrānu saņēmis solījumu sniegt praktisku palīdzību kvalitātes standartu ieviešanā tūrisma pakalpojumu jomā.
J. Lujāns, runājot par tūrisma attīstību Latvijā un pieaugošo tūristu skaitu, atzīmēja faktu, ka 2004.gada tūrisma sezona iezīmē skaidru signālu uzņēmējdarbības iespējām viesnīcu un restorānu jomā, kas vienlaikus ir arī signāls investīciju plūsmai šajā sektorā. Šādā kontekstā J. Lujāns lūdza Francijas kā tūrisma lielvalsts nozares ministra L.Bertrāna palīdzību kvalitātes standartu apgūšanā un ieviešanā Latvijas tūrisma industrijā. L.Bertrāns pauda gatavību sekmēt Latvijas tūrisma nozares un atbildīgo institūciju pārstāvju uzņemšanu Francijā tūrisma pakalpojumu standartu apgūšanas pieredzes apmaiņā. Francijas tūrisma ministrs šādu sadarbību uzskata par efektīvu, rezultatīvu un jau vistuvākajā laikā īstenojamu.
Tikšanās laikā L. Bertrāns atbalstīja Latvijas tūrisma pārstāvniecības Parīzē atvēršanas ideju, uzsverot, ka analogi tūrisma veicināšanas jomā ārvalstīs darbojas arī Francijas tūrisma biroji. Bez tam L. Bertrāns pauda gatavību personīgi atbalstīt sadarbības projektu “Festivāls “Pārsteidzošā Latvija”” (“Festival lettone “Etonnante Lettonie””) Francijā 2005.gadā. 2004.gada 17.septembrī Parīzē tika parakstīts vienošanās protokols starp Latviju un Franciju par festivāla rīkošanu Francijā 2005.gada novembrī. Par Latvijas festivāla “centrālo asi” kļūs Francijas puses iniciētais projekts “Māja”. Šis projekts ir ceļojošs objekts četru pilsētu (Parīzes, Lionas, Bordo, Strasbūras) un to reģionu galvenajos laukumos, kurā un ap kuru notiek piecu, septiņu dienu informatīva un mākslinieciska programma (ekonomika, tūrisms, kultūras tradīcijas). Šajā laikā paredzēti divpusēji informatīvi ekonomiska rakstura semināri un Latvijas ekonomikas nozaru prezentācijas, kā arī tūrisma informācijas un dažādu tūrisma veidu, tai skaitā kultūrtūrisma, veicināšanas kampaņa.
Ekonomikas ministrs no 5.oktobra līdz 7.oktobrim atradās vizītē Francijā. Vizītes mērķis bija veicināt ciešāku ekonomisko sadarbību starp Latvijas un Francijas uzņēmējiem, kā arī dibināt jaunus biznesa kontaktus un informēt par Latvijas pieredzi investīciju piesaistē.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!