• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 5. oktobra noteikumi Nr. 834 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.521 "Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2004., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.835

Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas"

Vēl šajā numurā

08.10.2004., Nr. 160

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 834

Pieņemts: 05.10.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.834

Rīgā 2004.gada 5.oktobrī (prot. Nr.58 35.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.521 "Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem"
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta ceturto daļu un 13.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.521 "Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 129.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 1.punktā vārdu un skaitli "un 2.".

2. Izteikt 1.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.3. piena produktu izstrādājumiem — produktiem, kurus ražo no piena un kuriem ražošanas procesā pievienoti citi pārtikas produkti un sastāvdaļas, kas daļēji aizvieto piena sastāvdaļas (piemēram, augu eļļa)."

3. Papildināt noteikumus ar 1.1punktu šādā redakcijā:

"1.1 Noteikumi neattiecas uz:

1.11. dzeramo pienu, kuram prasības noteiktas Padomes 1997.gada 18.decembra Regulā Nr.2597/97(EK), ar ko paredz papildu noteikumus piena un piena produktu tirgus kopīgajai organizācijai attiecībā uz dzeramo pienu;

1.12. piena tauku produktiem, kuriem prasības noteiktas Padomes 1994.gada 5.decembra Regulā Nr.2991/94 (EEK), ar ko nosaka standartus ziežamajiem taukiem;

1.13. dehidrētajiem piena produktiem, kuriem prasības noteiktas normatīvajos aktos par klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasībām dehidrētajiem piena produktiem;

1.14. pārtikas kazeīniem un pārtikas kazeinātiem, kuriem prasības noteiktas normatīvajos aktos par obligātajām nekaitīguma un marķējuma prasībām pārtikas kazeīniem un pārtikas kazeinātiem."

4. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Ja saliktiem piena produktiem vai piena produktu izstrādājumiem papildus pievieno citas pārtikas sastāvdaļas (piemēram, augļus, augļu biezeni, augļu džemu, augļu mīkstumu, augļu sīrupu, augļu sulu, dārzeņus, medu, šokolādi, kakao, riekstus, kafiju, garšvielas), tirdzniecības nosaukumā vai blakus tirdzniecības nosaukumam ir norāde "Ar X un Y", kur X un Y — pievienotās pārtikas sastāvdaļas proporciju dilstošā secībā."

5. Svītrot 4.punktu.

6. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Tirdzniecības nosaukumā piena tauku procentuālo saturu norāda:

6.1. atjaunotam un rekombinētam pienam un krējumam;

6.2. saldajam krējumam;

6.3. skābajam krējumam."

7. Svītrot 7.punktu.

8. Papildināt 8., 9. un 10.punktu aiz vārda "nosaukumā" ar vārdiem "vai marķējumā".

9. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Ja piena produktus, saliktus piena produktus vai piena produktu izstrādājumus ražo no termiski neapstrādāta piena, kā arī ja minētie produkti netiek termiski apstrādāti ražošanas procesā un termizēti, marķējumā ir norāde "Ražots no termiski neapstrādāta piena"."

10. Svītrot 12., 14., 16., 17., 18. un 20.punktu.

11. Svītrot 21.punktā vārdus "(izņemot dzeramo pienu un piena tauku produktus)".

12. Svītrot 22.punktu.

13. Svītrot 1.pielikuma 1. un 4.punktu.

14. Papildināt 1.pielikuma 7.punktu ar 7.7. un 7.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.7.

biezpiena siers

piena produkts, kas iegūts no biezpiena, to papildus presējot

7.8.

skābpiena siers

piena produkts, kas ražots no vājpiena un biezpiena, pievienojot piena sastāvdaļas (sviestu un saldo krējumu) un iegūto masu papildus termiski apstrādājot"

15. Svītrot 2. un 3.pielikumu.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!