• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 5. oktobra noteikumi Nr. 829 "Dzelzceļa staciju, izmaiņas punktu un pieturas punktu atklāšanas, slēgšanas un nosaukuma piešķiršanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2004., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.831

Grozījums Ministru kabineta 2004.gada 27.jūlija noteikumos Nr.628 "Īpašās vides prasības piesārņojošo darbību veikšanai dzīvnieku novietnēs"

Vēl šajā numurā

07.10.2004., Nr. 159

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 829

Pieņemts: 05.10.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.829

Rīgā 2004.gada 5.oktobrī (prot. Nr.58 26.§)

Dzelzceļa staciju, izmaiņas punktu un pieturas punktu atklāšanas, slēgšanas un nosaukuma piešķiršanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Dzelzceļa likuma 19.panta piekto daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka dzelzceļa staciju, izmaiņas punktu un pieturas punktu atklāšanas, slēgšanas un nosaukumu piešķiršanas kārtību un attiecas uz valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru.

2. Dzelzceļa stacijas vai pieturas punkta (turpmāk — stacija) atklāšanas, slēgšanas vai nosaukuma piešķiršanas iesniegumu Satiksmes ministrijā iesniegt ir tiesīga jebkura fiziska vai juridiska persona.

3. Ja tiek iesniegts stacijas atklāšanas vai slēgšanas iesniegums, Satiksmes ministrija pieprasa, lai valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs (turpmāk — pārvaldītājs), Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija, Valsts dzelzceļa administrācija, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija un vietējā pašvaldība par to divu nedēļu laikā sniedz atzinumu. Pārvaldītāja vai vietējās pašvaldības atzinums nav nepieciešams, ja attiecīgi pārvaldītājs vai pašvaldība ir iesnieguma iesniedzējs. Pēc atzinuma saņemšanas satiksmes ministrs izdod rīkojumu par stacijas atklāšanu vai slēgšanu vai arī atsaka stacijas atklāšanu vai slēgšanu.

4. Ja Ministru kabinets pieņēmis lēmumu par sliežu ceļa slēgšanu, satiksmes ministrs izdod rīkojumu par slēgtajā sliežu ceļa iecirknī esošo staciju slēgšanu.

5. Ja dzelzceļa infrastruktūra saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu zaudē publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras statusu, satiksmes ministrs lemj par attiecīgās infrastruktūras iecirknī esošo staciju slēgšanu.

6. Izmaiņas punktus atklāj, slēdz un tiem nosaukumu piešķir pārvaldītājs, ievērojot dzelzceļa pārvadājumu tehnoloģijas prasības.

II. Stacijas atklāšana

7. Jaunbūvētas stacijas atklāšanas iesniegumā ietverama šāda informācija:

7.1. stacijas būvniecības gaita;

7.2. stacijas būves pieņemšana ekspluatācijā atbilstoši normatīvo aktu prasībām;

7.3. vēlamais stacijas nosaukums;

7.4. attālums no attiecīgās stacijas līdz tuvākajai stacijai;

7.5. stacijā plānotās pasažieru apkalpošanas operācijas (vilciena biļešu pārdošana, bagāžas pieņemšana un izsniegšana, pasažieru iekāpšana vilcienā un izkāpšana no tā), kā arī kravu operācijas (attiecīgajos sūtījuma veidos pārvadājamo kravu pieņemšana un izsniegšana un šo darbu veikšana stacijas koplietošanas vietās vai pievedceļos).

8. Slēgtas stacijas (izņemot šo noteikumu 4.punktā minēto gadījumu) atklāšanas iesniegumā ietverama šāda informācija:

8.1. stacijas būves derīgums ekspluatācijai;

8.2. stacijas atklāšanas ekonomiskā lietderīguma pamatojums;

8.3. vēlamais stacijas nosaukums;

8.4. attālums no attiecīgās stacijas līdz tuvākajai stacijai;

8.5. stacijā plānotās pasažieru apkalpošanas operācijas (vilciena biļešu pārdošana, bagāžas pieņemšana un izsniegšana, pasažieru iekāpšana vilcienā un izkāpšana no tā), kā arī kravu operācijas (attiecīgajos sūtījuma veidos pārvadājamo kravu pieņemšana un izsniegšana un šo darbu veikšana stacijas koplietošanas vietās vai pievedceļos).

9. Satiksmes ministrija rīkojumu par stacijas atklāšanu iesniedz pārvaldītājam. Pēc rīkojuma saņemšanas pārvaldītājs publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un vietējā laikrakstā informāciju par stacijas atklāšanu, kā arī paziņo minēto informāciju to valstu dzelzceļa administrācijām, kuru stacijas ietvertas dzelzceļa staciju alfabētiskajā sarakstā.

III. Stacijas slēgšana

10. Stacijas slēgšanas iesniegumā ietverama šāda informācija:

10.1. stacijā veicamās pasažieru apkalpošanas operācijas (vilciena biļešu pārdošana, bagāžas pieņemšana un izsniegšana, pasažieru iekāpšana vilcienā un izkāpšana no tā), kā arī kravu operācijas (attiecīgajos sūtījuma veidos pārvadājamo kravu pieņemšana un izsniegšana un šo darbu veikšana stacijas koplietošanas vietās vai pievedceļos);

10.2. attiecīgajā stacijā apkalpoto pasažieru skaits un ar bagāžu un kravām saistīto darbu apjoms trīs gadu laikā pirms iesnieguma iesniegšanas dienas;

10.3. tuvākā stacija, kurā iespējams apkalpot pasažierus, kā arī iekraut un izkraut bagāžu un kravu;

10.4. citas pasažieru pārvadāšanas iespējas;

10.5. stacijas slēgšanas ekonomisko un sociālo seku novērtējums.

11. Staciju iespējams slēgt, ja:

11.1. ar bagāžu un kravām saistīto darbu veikšana attiecīgajā stacijā ir ekonomiski neizdevīga;

11.2. ir citas pasažieru, kā arī kravu un bagāžas pārvadāšanas iespējas;

11.3. ir apdraudēta satiksmes drošība.

12. Satiksmes ministrija rīkojumu par stacijas slēgšanu iesniedz pārvaldītājam. Pēc rīkojuma saņemšanas pārvaldītājs publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un vietējā laikrakstā informāciju par stacijas slēgšanu, kā arī paziņo minēto informāciju to valstu dzelzceļa administrācijām, kuru stacijas ietvertas dzelzceļa staciju alfabētiskajā sarakstā, un 45 dienas pēc satiksmes ministra attiecīgā rīkojuma izdošanas slēdz staciju.

IV. Nosaukumu piešķiršana (pārdēvēšana)

13. Ja tiek iesniegts stacijas nosaukuma piešķiršanas (stacijas pārdēvēšanas) iesniegums, Satiksmes ministrija pieprasa, lai pārvaldītājs, Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija, Valsts valodas centrs un vietējā pašvaldība par to divu nedēļu laikā sniedz atzinumu. Pārvaldītāja vai vietējās pašvaldības atzinums nav nepieciešams, ja attiecīgi pārvaldītājs vai pašvaldība ir iesnieguma iesniedzējs. Pēc atzinuma saņemšanas satiksmes ministrs izdod rīkojumu par nosaukuma piešķiršanu stacijai (stacijas pārdēvēšanu) vai arī atsaka piešķirt stacijai nosaukumu vai pārdēvēt staciju.

14. Stacijas nosaukumu izvieto uz stacijas ēkas galvenās fasādes un abām sānu fasādēm, bet, ja stacijā nav stacijas ēkas, — perona galos vai citā satiksmes ministra rīkojumā noteiktā vietā.

15. Satiksmes ministrija rīkojumu par nosaukuma piešķiršanu stacijai (stacijas pārdēvēšanu) iesniedz pārvaldītājam. Pēc rīkojuma saņemšanas pārvaldītājs publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un vietējā laikrakstā informāciju par nosaukuma piešķiršanu stacijai (stacijas pārdēvēšanu), kā arī paziņo minēto informāciju to valstu dzelzceļa administrācijām, kuru stacijas ietvertas dzelzceļa staciju alfabētiskajā sarakstā.

Ministru prezidents I.Emsis

Satiksmes ministra vietas izpildītājs — Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 8.oktobri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!