• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Norvēģijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2004., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas ārlietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

06.10.2004., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Norvēģijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Otrdien, 5.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nilsu Ūlavu Stavu.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis apsveica Norvēģijas vēstnieka stāšanos jaunajā amatā un, vērtējot abu valstu divpusējās attiecības, uzsvēra to daudzveidību. “Latviju un Norvēģiju vieno gan politiski, gan ekonomiski, gan arī kultūras sakari,” sacīja A.Ārgalis. Viņš arī izteica pateicību Norvēģijas pusei par konsekvento politisko un praktisko atbalstu Latvijas ceļā uz integrāciju Eiropas Savienībā un NATO, kā arī informēja par Latvijas un Norvēģijas parlamentu sadarbības grupu, kas darbojas Saeimā, un aicināja izveidot līdzīgu grupu arī Norvēģijas parlamentā.
Tikšanās dalībnieki pieskārās arī abu valstu sadarbībai ekonomikā. Puses bija vienisprātis, ka ekonomiskie sakari attīstās un nostiprinās, ir vērojams tirdzniecības apjoma pieaugums starp abām valstīm.
Arī Norvēģijas vēstnieks Latvijā pauda gandarījumu par veiksmīgajām abu valstu attiecībām un vēlreiz apliecināja, ka Norvēģija nekad nav atzinusi Latvijas okupāciju un iekļaušanu PSRS sastāvā. Pēc N.Stavas teiktā, Norvēģija lepojas, ka Latvijai izdevies atjaunot savu neatkarību mierīgā ceļā.
Sarunas nobeigumā tās dalībnieki pārrunāja abu valstu kontaktus militārajā jomā (Norvēģija sniedz materiālu atbalstu mūsu bruņotajiem spēkiem), kā arī nepieciešamību attīstīt tūrismu starp abām valstīm.

Saeimas preses dienests

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 30.septembrī tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nilsu Ūlavu Stāvu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Abas amatpersonas bija vienisprātis par Latvijas un Norvēģijas labajām attiecībām, kā arī norādīja uz kopējā Ziemeļeiropas reģiona nozīmi starptautiskā kontekstā.
Tikšanās laikā kā nozīmīgs turpmāko divpusējo attiecību aspekts tika atzīmēti Eiropas ekonomiskās telpas un Norvēģijas valdības finanšu instrumenti. Vēstnieks informēja, ka saprašanās memoranda parakstīšana par abpusēju sadarbību finanšu instrumentu realizācijā varētu notikt šā gada novembrī.
Sarunā pārrunāti arī aktuāli Eiropas Savienības (ES) jautājumi un ES nozīme abu valstu attīstībā. Vēstnieks atzīmēja, ka, lai arī Norvēģija nav Eiropas Savienības dalībvalsts, tomēr dažādas sadarbības jomas un līgumi veido vidi, kur Norvēģijai ir īpašas attiecības ar Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm. Savukārt ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka līdz ar Latvijas kā pilntiesīgas dalībvalsts statusa iegūšanu ES, ir palielinājusies valsts nozīme ārpolitikā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!