• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2004. gada 30. septembra likums "Par Bauskas pilskalna pamatnes nostiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2004., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Par Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas līgumu par savstarpējo tiesisko palīdzību krimināllietās

Vēl šajā numurā

05.10.2004., Nr. 157

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 30.09.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Par Bauskas pilskalna pamatnes nostiprināšanu
1.pants. Likuma mērķis ir nodrošināt Bauskas pilskalna pamatnes nostiprināšanas ietekmes uz vidi novērtējumu nolūkā saglabāt valsts nozīmes arhitektūras pieminekli — Bauskas pilsdrupas ar parku — un valsts nozīmes arheoloģisko pieminekli — Bauskas viduslaiku pili.
2.pants. Jelgavas reģionālā vides pārvalde, lai novērtētu Bauskas pilskalna ziemeļu nogāzes pamatnes nostiprināšanas (turpmāk arī — darbība) ietekmi uz vidi:

1) novērtē darbības ietekmi uz īpaši aizsargājamām sugām un īpaši aizsargājamiem biotopiem;

2) novērtē ietekmei pakļautās teritorijas lielumu;

3) triju dienu laikā pēc šā likuma spēkā stāšanās sniedz atzinumu par ietekmes uz vidi novērtējuma rezultātiem. Jelgavas reģionālā vides pārvalde savā ēkā — vietā, kur ar šo informāciju var iepazīties ikviena ieinteresētā persona, — izliek informatīvu paziņojumu par atzinumu, ievieto informāciju savā interneta mājas lapā, kā arī nosūta atzinumu Vides ministrijai un citām ieinteresētajām institūcijām.
3.pants. Ja darbība, kas veikta saskaņā ar šā likuma 2.pantā sniegto atzinumu, negatīvi ietekmē Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju (Natura 2000), Vides ministrija atļauj īstenot darbību, ja nav cita risinājuma, lai sasniegtu izvirzīto mērķi, un tās īstenošana nepieciešama, lai nodrošinātu sevišķi svarīgu sabiedrības interešu ievērošanu.
4.pants. Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Jelgavas reģionālo vides pārvaldi nosaka nepieciešamos kompensācijas pasākumus Eiropas nozīmes aizsargājamai dabas teritorijai (Natura 2000), ja Vides ministrija saskaņā ar šā likuma 3.pantu triju dienu laikā pieņem lēmumu atļaut īstenot darbību. Pieņemto lēmumu Dabas aizsardzības pārvalde nekavējoties publicē savā interneta mājas lapā un nosūta adresātam un ieinteresētajām institūcijām.
5.pants. Pēc Vides ministrijas lēmuma saņemšanas Bauskas pilskalna ziemeļu nogāzes pamatnes nostiprināšana notiek atbilstoši apstiprinātajam projektam un būvatļaujai.
6.pants. Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts birojs nākamajā dienā pēc šā likuma izsludināšanas ievieto savā interneta mājas lapā paziņojumu, ka Bauskas pilskalna pamatnes nostiprināšanas ietekmes uz vidi novērtējumu veic saskaņā ar šo likumu.
Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2004.gada 30.septembrī.
Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga
Rīgā 2004.gada 5.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!