• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Nav svarīgi, kādā krāsā ir kaķis..."

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievijas “Rosbalt” autors atzīmē, ka notikumi Krievijā likuši arī kaimiņvalstu valdībām aizdomāties par pretdarbībām terorismam. Līdz ar to intervijā Igaunijas iekšlietu ministrs atbild uz jautājumiem par Igaunijas priekšstatu par Beslanai līdzīgu notikumu iespējamību un gatavību tādā situācijā, Igaunijas specdienestu paredzamo rīcību, attieksmi pret Krievijai adresēto Rietumu kritiku, par to, vai Igaunija piedāvājusi palīdzību Krievijai pēdējā laikā notikušo terora aktu izmeklēšanā, par Igaunijas gatavību stāties pretī starptautiskajam terorismam, vai tiek piesaistīti ārvalstu eksperti un vai ir kontakti ar Latvijas un Lietuvas kolēģiem, kā arī citiem jautājumiem.

Austrijas “Die Presse”: “Jau tagad apstākļi Francijā nav labvēlīgi konstitucionālajam referendumam. “Ja mēs laikus nenoskaidrosim Turcijas jautājumu, pastāvēs briesmas, ka balsojums par ES konstitūciju kļūs par “jā” vai “nē” Turcijai,” nesen brīdināja pašreizējais “Tautas kustības savienības” (UMP) priekšsēdētājs Alēns Župē. Šo argumentu viņa nākamais pēctecis Nikolā Sarkozī izmantoja savas iniciatīvas izskaidrošanai. Esot jāizvairās no “konstitūcijas ratificēšanas sasaistīšanas ar Turcijas problēmu”.”

Krievijas TV kanāls “TV Centrs” ziņo, ka Maskavas centrā blakus ES pārstāvniecībai notikusi akcija krievvalodīgo Latvijas iedzīvotāju atbalstam ar devīzi “Fašisms neies cauri”. Par to ziņo arī radiostacija “Eho Moskvi” un TV kanāls “3 Kanāls”, paužot, ka akcija notiek, lai pievērstu uzmanību “apsūdzībai pret kādu krievu skolu aizsardzības štāba aktīvistu”.

ASV “The Washington Post”: “115 amerikāņu un eiropiešu starptautiskās politikas speciālistu grupa, kurā ir agrākie un pašreizējie politiskie līderi, kā arī akadēmiķi, apsūdzējusi Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu demokrātijas graušanā Krievijā, pagriežot valsti atpakaļ pie autoritārās varas.”

Vācu “Berliner Zeitung”: “Francijas prezidenta Žaka Širaka partiju UMP turpmāk vadīs prezidenta sāncensis Nikolā Sarkozī. Līdz ar to prezidents zaudēs ietekmi Nacionālās sapulces spēcīgākajā partijā. Širaks cer uz atkārtotu ievēlēšanu 2007.gadā. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc viņš grib ierobežot Sarkozī ietekmi, kurš ir vienīgais potenciālais sāncensis labējo nometnē.”

Britu “The Independent”: “Leiboristu partijas šonedēļ notiekošā konference ir Lielbritānijas politiskās dzīves uzmanības centrā. Viens no būtiskākajiem tās momentiem bija Tonija Blēra uzruna, kam veltīts ievadraksts. Iemesls ir pašsaprotams – leiboristu valdības trešā termiņa iespēja. Irāka ir pats slidenākais temats leiboristu valdības un Tonija Blēra dienaskārtībā.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Iran Daily” redaktors atzīst, ka sarunās ar Eiropas valstīm būtu iespējams panākt kompromisu un slēgt Irānas kodolprogrammu, ja vien tās vietā tiktu piedāvāta palīdzība citu enerģētikas tehnoloģiju ieviešanā. Irāna nebaidās ne no Izraēlas, ne ASV uzbrukuma, jo Izraēla zina, ka saņems prettriecienu, bet ASV pašai ir jārisina problēmas Irākā un Afganistānā.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!