• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Jaunā laika" paziņojuma vērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno zinātnieku vietu globalizācijas procesos

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Jaunā laika” paziņojuma vērtējumu

Vakar, 30.septembrī, notikušajā ārlietu ministra Arta Pabrika sarunā ar Ārlietu ministrijas Politikas plānošanas grupas padomnieci Solvitu Āboltiņu tika apspriesti profesionāli jautājumi, kas saistīti ar Latvijas turpmāko attiecību plānošanu un koordināciju ar Eiropas Savienību.
Artis Pabriks uzskata, ka Solvitas Āboltiņas profesionālā darbība ir apmierinoša un nav pamata izskatīt jautājumu par viņas atbilstību savam amatam.
“Jaunā laika” vakar izplatītais paziņojums par to, ka ārlietu ministrs it kā esot izdarījis politisku spiedienu uz ministrijas darbinieci Solvitu Āboltiņu, ir vērtējams kā visrupjākā politiskā provokācija, kuras nolūks ir novērst uzmanību no aktuālajām problēmām pašu partijā. Kā zināms, “Jaunā laika” rindās iezīmējas šķelšanās, par kuras iemeslu tiek minēts iekšējās demokrātijas trūkums partijā.
Ārlietu ministrs kategoriski noraida “Jaunā laika” uzsāktos politiskās cīņas paņēmienus un pielīdzina tos mēģinājumiem uzsākt nomelnojošu kampaņu pret Ārlietu ministriju.
Artis Pabriks uzsver, ka ministrijas darbiniekus un viņu darba rezultātus vērtē tikai pēc profesionāliem un kompetences kritērijiem. Opozīcijas partijas izteiktie pārmetumi par it kā politisko brīvību ierobežošanu cilvēkam, kurš savā akadēmiskajā darbībā ir pētījis cilvēktiesību un demokrātijas jautājumus, ir vismaz nekorekti un dīvaini un apliecina “Jaunā laika” izmisīgu ķeršanos pie jebkuriem politiskās cīņas līdzekļiem.
Artis Pabriks uzskata, ka Latvijas valstī, tai skaitā Ārlietu ministrijā, tiek pilnībā ievēroti cilvēktiesību standarti, politiskās brīvības, minoritāšu tiesības un vārda brīvība.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!