• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmēju aktivitāti valsts atbalsta saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par trīspusējo sociāli ekonomisko partnerību

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmēju aktivitāti valsts atbalsta saņemšanai

Ekonomikas ministrija pauž gandarījumu par uzņēmēju aktivitāti un iesniegto projektu pieteikumu skaitu valsts atbalsta saņemšanai Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādāto valsts atbalsta programmu ietvaros.
Projektu pieteikumu pieņemšanu valsts atbalsta saņemšanai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sāka šā gada 12.augustā, un līdz šim brīdim (t.i., līdz 29.septembrim) uzņēmēji jau iesnieguši 84 projektu pieteikumus. Tas apliecina valsts atbalsta nepieciešamību Latvijas uzņēmēju konkurētspējas paaugstināšanai, īpaši rūpniecības un uz eksportu orientētajās nozarēs.
Ņemot vērā lielo interesi atsevišķās aktivitātēs, piemēram, programmā “Komercdarbības pilnveidošana atbilstoši starptautisko standartu prasībām”, kur līdz šim brīdim jau iesniegti 67 projektu pieteikumi un apgūts jau gandrīz viss šai apakšprogrammai atvēlētais finansējums, Ekonomikas ministrija plāno veikt izmaiņas pieejamā finansējuma sadalījumā. Lai nodrošinātu papildu finansējuma pieejamību šai apakšprogrammai, plānotās izmaiņas ir jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju, līdz ar to papildu finansējums šai programmai varētu būt pieejams, sākot ar 2005.gada 1.ceturksni. Plānotās izmaiņas neskars citu programmu plānoto mērķu sasniegšanu.
Lai veicinātu uzņēmēju izstrādāto projektu kvalitāti, ministrija arī aicina uzņēmējus iesniegt projektu pieteikumus programmā “Atbalsts konsultācijām un komercsabiedrību dalībai starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās” un saņemt līdz 50%, bet ne vairāk kā 10 000 latu no izdevumiem, kas saistīti ar projektu pieteikumu izstrādi.
Īpaši tiek aicināti uzņēmēji, kas izstrādā un plāno ieviest ražošanā jaunus produktus, pieteikties programmā “Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai”, līdz ar to samazinot jaunā produkta izstrādes izdevumus par 65 procentiem.
Lai palielinātu savu darbinieku kvalifikāciju, uzņēmēji var pieteikties programmā “Atbalsts nodarbināto kvalifikācijas celšanai, pārkvalifikācijai un tālākizglītībai”.
Papildus minētajām Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētajām valsts atbalsta programmām no oktobra Latvijas Garantiju aģentūra atvieglo noteikumus garantiju saņemšanai.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!