• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Kuveitas turpmāko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2004., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NBS komandiera vizīti Irākā

Vēl šajā numurā

01.10.2004., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Kuveitas turpmāko sadarbību

Trešdien, 29.septembrī, Latvijas un Kuveitas parlamentu sadarbības grupas pārstāvji tikās ar Kuveitas Nacionālās sapulces Kuveitas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāju Alī el Dekubasī un viņa vadīto delegāciju.
Latvijas un Kuveitas parlamentu sadarbības grupas pārstāvis Leopolds Ozoliņš sveica tālos viesus Latvijā un iepazīstināja ar grupas deputātiem. Viņš atzīmēja, ka nākamgad apritēs desmit gadu, kopš Latvijas Saeimā un Kuveitas Nacionālajā sapulcē izveidotas parlamentārās sadarbības grupas.
Alī el Dekubasī pauda īpašu prieku par tikšanos ar Latvijas un Kuveitas sadarbības grupas pārstāvjiem un atzina, ka attiecības starp abām valstīm jāturpina attīstīt, paplašinot kontaktus politikā, ekonomikā un kultūrā, kā arī īstenojot kopīgus projektus izglītības un veselības jomās. Abas puses pauda pārliecību, ka vizīte nesīs jaunas pārmaiņas turpmākajā sadarbībā un dos iespēju attīstīt attiecības starp Latviju un Kuveitu.
Tikšanās dalībnieki apsprieda arī jautājumus, kas saistīti ar sieviešu tiesībām. Latvijas prlamentārieši informēja par sieviešu darbību Latvijas politikā un sabiedriskajā dzīvē, kā arī uzsvēra, ka pašlaik izglītības, žurnālistikas un veselības jomā darbojas daudz vairāk sieviešu nekā agrāk.
Savukārt Kuveitas delegācijas pārstāvji pastāstīja, ka viņu parlamentā sievietes nav nodarbinātas un tikai pavisam nedaudzas strādā atsevišķās ministrijās un apkalpojošajā sfērā. Kuveitā pašlaik ir aktuāla diskusija par sieviešu līdzdalību politikā un viņu tiesībām.
Alī el Dekubasī arī uzaicināja Latvijas parlamenta sadarbības grupas pārstāvjus apmeklēt Kuveitu oficiālā vizītē.
Tikšanās noslēgumā L.Ozoliņš Kuveitas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētājam Alī el Dekubasī pasniedza piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!