• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2004., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni vēstnieki Latvijā:

Vēl šajā numurā

30.09.2004., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Die Welt”: “Lai komisāri turpmāk labi apmaksātajā un ietekmīgajā amatā nenonāktu pa aizmugures durvīm, Parlaments vēlas ar Komisiju panākt jaunu vienošanos. Eiropas Tautas partijas frakcijas izstrādātajam desmit punktu plānam būs jāregulē attiecības starp ES izpildorgānu – Komisiju – un Parlamentā ievēlētajiem tautas pārstāvjiem. Virziens ir skaidrs – Eiropas Parlaments grib jauno Eiropas Savienības Komisiju stingrāk saņemt grožos. Reformu rezultātā tikšot nostiprināta arī demokrātija, jo Komisija tiktu pakļauta stingrākai Parlamenta kontrolei. Šķiet, ka arī nākamais Komisijas prezidents Žozē Barrozu šo priekšlikumu vērtē pozitīvi.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Saskaņā ar jauno ES konstitūciju, jo vairāk valstī iedzīvotāju, jo lielāka teikšana tai ir ES pārvaldē. Itālijas premjers Silvio Berluskoni uzskata, ka būtu jāņem vērā tikai attiecīgās valsts pilsoņi, nevis visi tās iedzīvotāji, kā tas ir bijis līdz šim. Šo priekšlikumu atbalsta Polija un Spānija. Vācija šajā priekšlikumā saskata apdraudējumu. Metodoloģijas maiņa nozīmētu, ka VFR “iedzīvotāju” skaits samazinātos par apmēram 7 miljoniem, sasniedzot tikai 75 miljonus.”

Krievijas “RIA Novosti”: Polija pēc iestāšanās Eiropas Savienībā turpinot būt par vienu no svarīgākajām Krievijas tirdzniecības partnerēm Viduseiropā un Austrumeiropā. Turklāt svarīgs abu valstu dialoga temats esot divpusējā militāri tehniskā sadarbība, kā arī transporta projekti. Apspriežot starptautiskos jautājumus, īpaša uzmanība esot pievērsta cīņai pret terorismu.

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers ieradās Moldovas galvaspilsētā un pēc sarunām ar prezidentu Voroņinu, ārlietu ministru Stratanu un aizsardzības ministru Gaiciuču aicināja Eiropas Savienību, Savienotās Valstis, Krieviju un Ukrainu palīdzēt atrast neatliekamās Piedņestras problēmas risinājumu. Moldāvija vēlas paplašināt miera sarunu dalībnieku skaitu. Savukārt pret to iebilst Ukraina un Krievija.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Flāmi no valoņiem atšķiras gandrīz visā – sākot ar valodu, ceļazīmju stabu krāsojumu un beidzot ar attieksmi pret homoseksuālajām laulībām, kurām lielāks atbalsts ir Flandrijā. Abas tautas vieno Beļģija. Vai tā būs mūžīgi?”

Angļu “The Financial Times”: “Nikolā Sarkozī pamet savu posteni Francijas Finanšu ministrijā, lai pārņemtu valdošās Širaka partijas vadību un tās piedāvāto platformu prezidenta vēlēšanu

kampaņai.”

Zviedru “Dagens Nyheter”: “Kopš prāmja “Estonia” nogrimšanas pagājušie desmit gadi ir nesuši milzīgas pārmaiņas. Igaunija šodien ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts. Baltijas jūras apkaimē atrodas stabilas demokrātiskas valstis, pie kurām īsti nepieder Krievija.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!