• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2004. gada 23. augusta saistošie noteikumi Nr. 2 "Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2004., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.14

Par detālā plānojuma Jūrmalā, Bražciems 0702, apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

30.09.2004., Nr. 155

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 23.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2

Ventspilī 2004.gada 23.augustā (prot. Nr.15, 10.§)

Pludmales lietošanas un apsaimniekošanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 43.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Noteikumos lietotie termini:

1.1. pludmale — sabiedriska un/vai publiska vieta, kas aizņem jūras krasta teritoriju starp ūdens līniju un vietu, kur sākas dabiskā sauszemes veģetācija, aptuveni 2,5 km gara jūras krasta daļa no Ventspils ostas dienvidu mola līdz Ventspils pilsētas administratīvajai robežai dienvidu virzienā. Pludmales sastāvā ir centrālā pilsētas pludmale un peldvieta, sērfotāju pludmale un nūdistu pludmale (pielikumā shēma ar robežām). Pludmale ir sabiedriska vieta, kas paredzēta ģimeņu, bērnu un individuālu personu atpūtai;

1.2. peldvieta — peldēšanai paredzēta ūdenī norobežota vieta atpūtas zonā no krasta līnijas līdz peldošām bojām vai 2.jūras sēklim;

1.3. centrālā pilsētas pludmale un centrālā pilsētas peldvieta — 1,2 km gara pludmales un peldvietas daļa posmā no Dienvidu mola līdz Jūrmalas parka meliorācijas grāvim, uz kuru attiecināmas visas Starptautiskā Vides izglītības fonda izvirzītās prasības Zilā karoga pludmalēm;

1.4. kāpu josla — īpaša pludmalei pieguļoša teritorijas daļa, ko veido smilts pauguri un ieplakas un uz kuru attiecināmi ar smilts eroziju saistīti īpaši aizliegumi, tāpēc to atļauts šķērsot tikai norādītajās vietās;

1.5. kāpu aizsargstādījumi — mākslīgi veidoti kārklu, smiltsērkšķu, kāpu niedru vai citi stādījumi, lai ierobežotu kāpu eroziju un novērstu smilšu pārvietošanos;

1.6. piesārņojums — jebkurš piesārņojums, kas var izraisīt ekoloģiski bīstamas sekas, infekcijas slimības vai rada neērtības pludmales apmeklētājiem;

1.7. situācija “peldēties aizliegts” — peldēšanās apdraud cilvēka dzīvību un glābšanas dienestam nav iespējams veikt glābšanas darbu uz ūdens un izvietotas īpašas par šo situāciju informējošas zīmes.

2. Noteikumu mērķis: šo noteikumu mērķis ir nodrošināt sabiedrisko kārtību pludmalē un peldvietā, tās apsaimniekošanas un uzturēšanas darba organizēšanu, kā arī sanitārās tīrības noteikumu ievērošanu pludmalē.

3. Pludmales un peldvietas apsaimniekošanas noteikumi.

3.1. Pludmales sagatavošana atpūtas sezonas uzsākšanai tiek veikta katru gadu līdz
15.maijam.

3.2. Peldsezonas laikā (no 15.05. līdz 30.09.) pludmales uzkopšana un atkritumu izvešana no tās notiek katru dienu līdz plkst. 9.00, bet dienas laikā pēc vajadzības, nodrošinot regulāru pludmales tīrību.

3.3. Piesārņojuma gadījumā (neatkarīgi no sezonas) pludmales sakopšana tiek uzsākta nekavējoties.

3.4. Pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” organizē centrālās pilsētas pludmales apsaimniekošanas darbus, t.sk. tualešu apsaimniekošanu, pludmales inventāra (pārģērbšanās kabīņu, solu, gājēju laipu, žogu, šūpoļu, atkritumu urnu) uzturēšanu un remontu.

3.5. Pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” organizē pludmales kāpu aizsargstādījumu veidošanu un kopšanu.

3.6. Par apmeklētāju drošību centrālajā pilsētas pludmalē un peldvietā un sabiedrisko kārtību pludmalē peldsezonas laikā atbild pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienests savas kompetences ietvaros.

3.7. Pludmales un peldvietas piesārņojuma gadījumā pludmales glābšanas dienests par piesārņojumu nekavējoties brīdina tās apmeklētājus un ziņo pašvaldības iestādei “Komunālā pārvalde”, kas organizē tā savākšanu.

3.8. Pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” peldsezonas laikā nodrošina centrālās pilsētas pludmales un peldvietas apmeklētājus ar labiekārtotu tualeti.

3.9. Pašvaldības policijas glābšanas dienests peldsezonas laikā pludmales un peldvietas apmeklētājiem nodrošina pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsaukšanu.

4. Pludmales un peldvietas lietošanas noteikumi.

4.1. Aizliegts piegružot pludmali un kāpu joslu ar atkritumiem, ierakt tos smiltīs, mest ūdenī.

4.2. Aizliegts bojāt pārģērbšanās kabīnes, soliņus, gājēju laipas, žogus, rotaļu iekārtas, informatīvās norādes, atkritumu urnas, skatu torņus un jebkuru citu inventāru.

4.3. Aizliegts staigāt pa kāpu aizsargstādījumiem, izrakt vai bojāt tos. Pārvietoties uz pludmali caur kāpu joslu drīkst tikai pa speciāli ierīkotām laipām. Kāpu joslā sauļoties drīkst tikai zonās, kas nav ierobežotas ar speciālām norādēm.

4.4. Pludmales un kāpu joslas teritorijā aizliegts ievest vai atrasties ar suņiem vai citiem mājdzīvniekiem.

4.5. Pludmalē un kāpu joslā aizliegts lauzt koku vai krūmu zarus, plūkt lapas, ziedus, augļus, bojāt mizu. Pludmalē un kāpu joslā aizliegts postīt putnu ligzdas.

4.6. Aizliegts ķert vai iznīcināt savvaļas dzīvniekus, izņemot gadījumos ar pašvaldības izdotām atļaujām.

4.7. Pludmalē un kāpu joslā aizliegts iebraukt ar mehanizētajiem transporta līdzekļiem un mopēdiem, izņemot ar specializēto transportu pludmales apsaimniekošanai un ar operatīvo transportu.

4.8. Pludmalē un kāpu joslā nav atļauta naktsmītņu ierīkošana, telšu celšana, ugunskuru kurināšana.

4.9. Saskaņā ar tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanas likumdošanā noteikto smēķēšanas ierobežošanas principu (šobrīd — likuma “Par tabakas izstrādājumu realizāciju, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” 11.panta trešā daļa) pludmalē smēķēšana atļauta īpaši paredzētās vietās, kas apzīmētas ar informācijas zīmi “atļauts smēķēt”.

4.10. Centrālajā pilsētas peldvietā aizliegts braukt ar vējdēļiem, ūdens motocikliem, motorlaivām, izņemot glābšanas dienesta laivu un gadījumus, kad saņemta īpaša pašvaldības atļauja.

4.11. Sabiedrisku masu pasākumu rīkošana Ventspils pilsētas pludmalē pirms tam rakstveidā jāsaskaņo ar Ventspils pilsētas domi.

4.12. Pludmalē un kāpu joslā aizliegts izmantot jebkāda veida stikla taras izstrādājumus.

4.13. Centrālās pilsētas pludmales un peldvietas apmeklētājiem peldvietā aizliegts peldēties, ja ir noteikta situācija un izvietota informācijas zīme “peldēties aizliegts”.

5. Centālajā pilsētas peldvietā peldēšana atļauta līdz speciāli norobežotām vietām, ko nosaka peldošās bojas, bet, ja nav izvietotas bojas, tad līdz 2.jūras sēklim. Peldsezona ilgst katru gadu no 15.maija līdz 30.septembrim, ja Ventspils pilsētas pašvaldība nav noteikusi citādi.

6. Šo noteikumu ievērošanu kontrolē un sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu tiesīga Ventspils pilsētas pašvaldības policija, Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvā inspekcija.

7. Par šo noteikumu neievērošanu vainīgo personu var saukt pie administratīvās atbildības, nosakot naudas sodu līdz 50 (piecdesmit) latiem.

8. Lēmumu par administratīvā soda naudas piemērošanu var apstrīdēt 1 mēneša laikā Ventspils pilsētas domē Ventspilī, Jūras ielā 36.

9. Izskatīt administratīvos pārkāpumus un par šo noteikumu pārkāpšanu uzlikt naudas sodus ir tiesīgi:

9.1. Ventspils pilsētas domes Administratīvā komisija;

9.2. Ventspils pilsētas pašvaldības policijas vārdā:

9.2.1. priekšnieks,

9.2.2. priekšnieka vietnieks policijas darbā;

9.3. Ventspils pilsētas Būvniecības administratīvās inspekcijas vārdā:

9.3.1. vadītājs,

9.3.2. vadītāja vietnieks.

10. Saskaņā ar spēkā esošo Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu iekasēt soda naudu par administratīvo pārkāpumu tā izdarīšanas vietā ir tiesīgi:

10.1. Ventspils pilsētas pašvaldības policijas vecākie kārtībnieki un kārtībnieki;

10.2. Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvās inspekcijas vadītājs, vadītāja vietnieks, galvenais speciālists un galvenais speciālists – inspektors.

11. Administratīvais sods šo noteikumu pārkāpēju neatbrīvo no pārkāpumu radīto materiālo seku novēršanas.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Lembergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!