• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas bibliotekāru kongress Jumurdā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2004., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bišu zāles cilvēkiem

Vēl šajā numurā

29.09.2004., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas bibliotekāru kongress Jumurdā

No 30.septembra līdz 2.oktobrim Madonas rajona Jumurdas muižā notiks Baltijas bibliotekāru 7.kongress “Dažādība kopībā: Baltijas bibliotēkas Eiropas Savienībā”.

Šogad kongresu rīko Latvijas Bibliotekāru biedrība un Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB). Tas pulcēs vairāk nekā 100 bibliotēku, informācijas un kultūras darbinieku no Igaunijas, Lietuvas, Dānijas un Latvijas.
Pēc LNB informācijas, kongresa divās plenārsesijās – par Baltijas bibliotēku jaunajām stratēģiskajām aktivitātēm un Baltijas bibliotēku sadarbības perspektīvām tiks nolasīti un apspriesti desmit stratēģiski referāti. Sešās paralēlsesijās dominēs elektroniskās informācijas problēmas: digitālo bibliotēku un nozares profesionālo portālu veidošana, izplatība, izmantojamība un aizsardzība, kā arī bibliotēku darbinieku tālākizglītība, tālmācības pieprasījumi un piedāvājumi. Tiks skarti arī bibliotēku vadības, likumdošanas, lobēšanas un kompetenču sadales jautājumi.
Baltijas bibliotekāru sakari aizsākās 19.gadsimta otrajā pusē un būtiski paplašinājušies kopš pagājušā gadsimta 20.gadiem. 1923.gadā dibinātā Latvijas Bibliotekāru biedrība un Bibliotēku padome 1930.gadā Rīgā organizēja pirmo Baltijas bibliotekāru kongresu. 1935.gadā notika otrais kongress Tallinā, 1938.gadā – trešais Kauņā. Ceturtajam kongresam bija jāsanāk 1941.gadā Rīgā, taču tas notika tikai pēc 53 gadiem – 1991.gadā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!