• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skolēniem ceļot vienkāršāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2004., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 29. septembrī

Vēl šajā numurā

29.09.2004., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Skolēniem ceļot vienkāršāk

Stājušies spēkā grozījumi (publicēti “LV” 24.septembrī) Ministru kabineta noteikumos “Kārtība, kādā personas šķērso Latvijas Republikas valsts robežu”.
Ir ieviesta atvieglotā skolēnu grupu ceļošanas kārtība. Lai ieceļotu kādā citā ES dalībvalstī, skolēnam, kurš ir Latvijas nepilsonis vai ārzemnieks, kuram ir Latvijā izdota termiņuzturēšanās vai pastāvīgās uzturēšanās atļauja un kurš vēlas uz īsu laiku ieceļot šīs dalībvalsts teritorijā vai doties caur to tranzītā, nav vajadzīgas vīzas. Šāds nosacījums ir piemērojams gadījumos, ja skolēns ceļo vispārizglītojošas skolas skolēnu grupā, kas devusies skolas ekskursijā, un grupu pavada attiecīgās skolas pedagogs, kurš var uzrādīt šīs grupas noteiktas formas skolēnu sarakstu, ko izsniegusi attiecīgā skola un apstiprinājusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).
Jaunā kārtība paredzēta, arī lai atvieglotu to bērnu ceļošanas kārtību, kuri ir Latvijas pilsoņi. Proti, ja bērni devušies skolas ekskursijā vispārizglītojošas skolas skolēnu grupā, tad minētais saraksts aizstātu bērnu vecāku vai aizbildņu notariāli apliecinātu piekrišanu atvases ceļošanai uz ārvalstīm. Tas nozīmē, ka nebūs jākārto dokumenti pie notāra, vecāku piekrišana bērnu ceļošanai uz ārvalstīm būs apliecināta ar minēto sarakstu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!