• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidentei un ārlietu ministram aizņemtas dienas Ņujorkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī ar Čīli attiecībās jauns impulss

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidentei un ārlietu ministram aizņemtas dienas Ņujorkā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 22.septembrī, ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā teica uzrunu un piedalījās vairākos citos pasākumos

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 21.septembrī, piedalījās ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros notiekošajā Eiropas Savienības valstu ārlietu ministru sanāksmē. Ministrs piedalījās arī ANO Ģenerālās asamblejas vispārējās debatēs, kur ar uzrunu uzstājās ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans un ASV prezidents Dzordžs Bušs. Ārlietu ministram bija arī vairākas divpusējas tikšanās. Tajās pārrunāti aktuālie sadarbības jautājumi ar Gruziju, Kazahstānu un Bosniju un Hercegovinu.
Tiekoties ar Gruzijas ārlietu ministri Salomi Zurabišvili, Artis Pabriks iepazīstināja Gruzijas valdības pārstāvi ar Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Viņš uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta aktīvi sadarboties ar ES kaimiņvalstīm, tai skaitā arī ar Gruziju, īstenojot ES Kaimiņu politiku. Gruzijas ārlietu ministre atzina, ka Gruzijai būtu noderīga Latvijas pieredze demokrātisko reformu ieviešanā.
Tikšanās laikā ministri apsprieda arī aktīvāku Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) un ES iesaisti Gruzijas un Krievijas Federācijas dialoga veicināšanā reģionālās stabilitātes nodrošināšanai.
Abi valdības pārstāvji vienojās, ka šos un citus divpusējās sadarbības jautājumus varēs pārrunāt Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili vizītes laikā, kas oktobrī plānota Latvijā.
Tikšanās laikā ar Kazahstānas ārlietu ministru Kasimzomartu Tokajevu Artis Pabriks informēja par gaidāmo Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīti Kazahstānā. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības stiprinās arī šogad plānotā Latvijas vēstniecības atvēršana Kazahstānas galvaspilsētā Astanā. Amatpersonas pārrunāja arī Kazahstānas politisko un ekonomisko attīstību.
Artis Pabriks tikās arī ar Bosnijas un Hercegovinas ārlietu ministru Mladenu Ivanicu. Viņš informēja ministru par valsts politiskajiem un ekonomiskajiem sasniegumiem. Mladens Ivanics aicināja Latviju atbalstīt Bosnijas un Hercegovinas dalību NATO programmā “Partnerattiecības mieram”, kā arī atbalstīt sarunu sākšanu nākamajā gadā par pievienošanos ES Stabilizācijas un asociācijas līgumam. Artis Pabriks uzsvēra, ka Bosnijas un Hercegovinas integrācija eiroatlantiskajās struktūrās ir būtisks atbalsts reģionālās stabilitātes nodrošināšanai un tālāko demokrātisko reformu ieviešanai Balkānos.
Artis Pabriks otrdien apmeklēja arī ASV prezidenta Dzordža Buša rīkoto pieņemšanu, kurā tikās ar valstu un valdību vadītājiem.
Vakar, 22.septembrī, Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar ASV valsts sekretāru Kolinu Pauelu un turpināja piedalīties ANO Ģenerālās asamblejas darbā.

Jānis Ūdris, “LV”

janis.udris@vestnesis.lv ,
sadarbībā ar Ārlietu ministrijas preses centru

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!