• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot rīdziniekus Eiropas mobilitātes nedēļā atturēties no privāto automašīnu lietošanas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2004., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju liellopu gaļas tirgū

Vēl šajā numurā

23.09.2004., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot rīdziniekus Eiropas mobilitātes nedēļā atturēties no privāto automašīnu lietošanas

Ministru prezidents Indulis Emsis aicina rīdziniekus Eiropas mobilitātes nedēļā atturēties no privāto automašīnu izmantošanas un braukt ar sabiedrisko transportu, velosipēdu vai pārvietoties ar kājām.
“Bieži vien cilvēki personiskajās automašīnās dodas uz pilsētas centru ieraduma dēļ, neaprēķinot, cik daudz laika, nervu un naudas degvielai viņi zaudē. Visi kopā mēs zaudējam tīru gaisu un drošību. Mums daudz vairāk vajadzētu izmantot iespējas, ko piedāvā Rīgas sabiedriskais transports, velotransports un pārvietošanās ar kājām,” uzskata Ministru prezidents.
I.Emsis ir pārliecināts, ka, samazinot transporta plūsmu pilsētā, var uzlaboties gaisa kvalitāte un līdz ar to arī cilvēku veselība. “Svarīgākā problēma ir mūsu bērnu drošība un veselība, tādēļ visiem autoīpašniekiem vismaz “Dienā bez auto!” vajadzētu vēlreiz pārdomāt, vai personiskās automašīnas izmantošana vienmēr ir nepieciešama un attaisnojama. Pats vasarā cenšos uz darbu braukt ar velosipēdu un pilsētas centrā pārvietoties ar kājām,” uzsver I.Emsis.
Ministru prezidents uzsver, ka automašīnu skaits Rīgā pieaug ļoti strauji un drīzumā mēs varam saskarties ar nopietnām satiksmes problēmām ne tikai pilsētas centrā, tādēļ Eiropas mobilitātes nedēļa un “Diena bez auto!” ir lielisks laiks, lai sev un citiem atgādinātu, ka arī no mums pašiem atkarīgs, cik drošā, tīrā un mierīgā pilsētā mēs dzīvosim.
Jau trešo gadu no 16. līdz 22. septembrim pilsētas vairāk nekā 20 Eiropas valstīs organizē Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumus.

Ministru prezidenta birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!