• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieprasījumu atbrīvot ķīlniekus Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2004., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93869

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sudānās valdības apzināto atbalstu masu slepkavībām

Vēl šajā numurā

21.09.2004., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieprasījumu atbrīvot ķīlniekus Irākā

Procedūra: Rezolūcija
Debates: 2004.gada 15.septembris
Balsojums: 2004.gada 16.septembris

16.septembrī ar 535 balsīm par, 43 pret un 26 deputātiem atturoties Eiropas Parlaments (EP) pieņēma rezolūciju par situāciju Irākā.
Rezolūcija stingri nosoda terorisma uzbrukumus civiliedzīvotājiem, citu ticību minoritātēm, policijas spēkiem un sabiedroto spēku kareivjiem. Tāpat deputāti asi kritizē ķīlnieku saņemšanu gūstā, kuru vidū ir žurnālisti un nevalstisko organizāciju darbinieki, nosodot “nežēlīgās slepkavības, kas ir palikušas nesodītas”.
Rezolūcija pieprasa “tūlītēju un bezierunu” franču žurnālistu Kristiāna Česno un Žorža Malbruno, kā arī itāļu humānās palīdzības darbinieču Simonas Toretas un Simonas Pari atlaišanu. Deputāti pieprasa atbrīvot arī Lielbritānijas pilsoni, kas tika nolaupīts vakar īsi pirms balsojuma, un visus pārējos ķīlniekus neatkarīgi no viņu nacionālās izcelsmes.
Rezolūcija apstiprina ES vēlmi piedalīties Irākas rekonstrukcijā un palīdzēt tai atgriezties starptautiskajā arēnā kā “suverēnai, neatkarīgai un demokrātiskai valstij un partnerim.” 2005.gada janvāra vēlēšanas uzskatāmas par neatsveramu posmu Irākas atjaunošanas procesā. Tādējādi deputāti atbalsta Eiropas Komisijas priekšlikumu arī 2005.gadā Irākai piešķirt 200 miljonu eiru lielu palīdzību un aicina Padomi šim nolūkam lietot budžeta fleksibilitātes instrumentu, lai netiktu samazināts citu ES ārējo attiecību operāciju finansējums.
Visbeidzot, EP Ārlietu komitejai plāno sagatavot ziņojumu par pašreizējo situāciju Irākā, kas detalizēti pētītu kara sekas, rehabilitācijas problēmas un iekšējās drošības jautājumus.

EP Masu saziņas līdzekļu direktorāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!