• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Miķeļbāku sūta pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2004., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Papildināts godasardzes ceremoniāls

Vēl šajā numurā

21.09.2004., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Miķeļbāku sūta pasaulē

MIKELBAKA.PNG (110193 bytes)Nule pastmarku sērijā “Latvijas bākas” izdota pastmarka par Miķeļbāku, kas atrodas Ventspils piekrastē. Jaunajā pastmarkā līdz ar bākas attēlu ir arī kartes attēls, kurā norādītas bākas atrašanās koordinātas.
Miķeļbāka, kuras augstums ir 62 metri, būvēta 1884.gadā un ir augstākā bāka Baltijā. Tajā pēc 277 pakāpieniem jeb 56 metru augstumā izbūvēts speciāls skatu laukums. Bākas sienas agrāk bijušas aptuveni metru biezas, taču tornis bijis par smagu kāpu smiltīm, tādēļ laika gaitā arvien sašķiebies. Galu galā tas kļuvis tik bīstams, ka 1932. gadā nogāzts. Nākamo torni uzspridzināja Otrā pasaules kara laikā 1941. gadā, bet 1957.gadā Miķeļbāka ieguva pašreizējo veidolu.
Pastmarku sēriju par bākām “Latvijas pasts” aizsāka pērn, kad tika izdota pastmarka par slaveno Kolkas bāku. Savukārt nākamgad iecerēts izdot marku par Bolderājas bāku.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!