• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgā pulcējas telekomunikāciju speciālisti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2004., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 21. septembrī

Vēl šajā numurā

21.09.2004., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgā pulcējas telekomunikāciju speciālisti

Vakar atklāts sestais Baltijas jūras reģiona sakaru forums

SAKARI.PNG (101451 bytes)
Pasākumu atklāja LR Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Ainārs Šlesers
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Forumā piedalās apmēram 200 telekomunikāciju speciālistu no Baltijas un Skandināvijas valstīm, Krievijas un vairākām citām Eiropas valstīm. Rīgā ieradušies gan dažādu veidu sakaru operatoru pārstāvji, gan nacionālo sabiedrisko pakalpojumu regulatoru vadošie darbinieki, gan konsultāciju uzņēmumu eksperti. Pasākuma galvenais uzdevums ir nodrošināt pieredzes un viedokļu apmaiņu par dažādiem nozares darba un attīstības aspektiem, kā arī veicināt valstu sadarbību jaunu projektu veidošanā.
Pasākumu atklāja LR Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Ainārs Šlesers. Foruma dalībniekiem veltītajā uzrunā A. Šlesers atgādināja par Latvijas straujajiem ekonomiskās izaugsmes tempiem un pauda cerību, ka nākotnē mūsu valsts ekonomika balstīsies ne vairs uz lēta darbaspēka izmantošanu, bet uz zināšanām. Ministru prezidenta biedrs norādīja, ka kopš deviņdesmito gadu sākuma telekomunikāciju nozare spērusi milzu soļus savā attīstībā, tāpēc pievēršama liela uzmanība šā sektora atbalstam Latvijā. Kā sevišķi perspektīvu jomu A. Šlesers minēja digitālo televīziju, paredzot tai arī Latvijā lielu izaugsmi tuvā nākotnē. A. Šlesers arī izteica pārliecību, ka mūsu valsts kļūs par loģistikas centru, tāpēc nepieciešama saikne starp tirdzniecību, telekomunikācijām un informācijas tehnoloģiju nozari. Viņš arī norādīja, ka pasaules praksē zināmi piemēri, kas apliecina mazu valstu un zemju spēju kļūt par lieliem “spēlētājiem” svarīgos ekonomikas sektoros, un vērsa uzmanību uz Īrijas un Honkongas pozitīvajiem paraugiem. “Mums ir lielas iespējas, un es ticu, ka mēs pratīsim tās izmantot,” sacīja A. Šlesers.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!