• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sākas Eiropas Mobilitātes nedēļa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2004., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 17.septembrī

Vēl šajā numurā

17.09.2004., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sākas Eiropas Mobilitātes nedēļa

VELO.PNG (129959 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

No 16. līdz 22.septembrim ES valstīs notiks Eiropas Komisijas rīkotā Mobilitātes nedēļa. Lai samazinātu negadījumu skaitu uz ielām, tās galvenā tēma šogad būs “Bērniem drošas ielas”. Mobilititātes nedēļas mērķis ir aktualizēt ielu drošības jautājumu vienlaikus visā Eiropā un dot iespēju bērniem un pieaugušajiem mācīties nākotnes mobilitātes kultūru.
Viens no nedēļas pasākumiem ir kampaņa “Pilsētā bez auto!”. No Latvijas pilsētām tajā iesaistījusies Rīga, Daugavpils, Cēsis, Tukums un Liepāja. Kampaņas “Pilsētā bez auto!” mērķis ir samazināt autotransporta plūsmu pilsētā, veicināt videi nekaitīga transporta izmantošanu un veicināt gājēju zonas attīstību pilsētā.

Rīgā

Galvaspilsētā Mobilitātes nedēļas pasākumi sāksies trešdien, 22.septembrī. Šī ir iecerēta kā “Diena bez auto”, kad tiek piedāvāta speciālistu un mediju pārstāvju konference un diskusija par videi draudzīgiem pārvietošanās līdzekļiem, velosipēdiem un gaisa kvalitāti pilsētā.
Ceturtdiena, 23.septembris, pasludināta par sabiedriskā transporta dienu. Svētdien, 26.septembrī, no pulksten 11 līdz 15 norisināsies dažādi pasākumi Doma laukumā – varēs noskatīties veloekstrēmistu paraugdemonstrējumus, piedalīties velotirgū un velosipēda vadītāja apliecības iegūšanas testos. Šajā laikā Vecrīgā no pulksten 11 līdz 15 būs aizliegts iebraukt ar auto.
Dažādi pasākumi, akcijas, zīmējumu konkursi Rīgas skolās notiks visu nedēļu.

Liepājā

No 18. līdz 25. septembrim notiks Mobilitātes nedēļai veltītas Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Liepājas nodaļas informatīvās akcijas skolās un vairāki sporta un atpūtas pasākumi.

Cēsīs

Mobilitātes nedēļa tiks svinēta ar Cēsu pilsētas domes rīkotajiem pasākumiem sadarbībā ar CSDD Cēsu nodaļu, Cēsu pašvaldības policiju, Cēsu sporta skolu un Cēsu izstāžu namu.
Līdz 23.septembrim Cēsīs norisināsies skolēnu un pirmsskolas mācību iestāžu audzēkņu plakātu un instalāciju konkurss “Bērniem drošas ielas”. Konkursa darbu izstādi atklās 27.septembrī, apbalvos konkursa uzvarētājus, plānota diskusija par ceļu satiksmes drošības jautājumiem.
Sestdien, 25.septembrī, paredzēts skrējiens “Apkārt Cēsīm”. No 16. līdz 22.septembrim pastiprināti kontrolēs ceļu satiksmes drošību pie pilsētas skolām.

Daugavpilī

Galvenās norises plānotas 22.septembrī, kad skolās notiks izglītojošas nodarbības un diskusijas ar devīzi “Drošas ielas bērniem”. Pasākumos piedalīsies policija, CSDD un vietējo sabiedriskā transporta uzņēmumu pārstāvji. Ar bērniem iecerēts runāt par satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu.

Tukumā

19.septembrī notiks sacensības ar videi draudzīgiem pārvietošanās līdzekļiem – velosipēdiem, skrituļslidām u. c.

Novērtējot Mobilitātes nedēļas Latvijā plānoto pasākumu klāstu, jāsecina, ka rīkotāji galvenokārt plāno akcentēt bērnu izglītošanu satiksmes drošībā. Jo skolēnu prasmēm pareizi un veikli reaģēt dažādās situācijās uz ielām ir liela nozīme gan pašu dzīvības briesmu mazināšanai, gan mobilitātes kultūras līmeņa paaugstināšanai. Tomēr gaužām maz ir pasākumu, kuros būtu iesaistīta pašreizējā ceļu satiksmes (īpaši pilsētās) lielākā un aktīvākā daļa – transportlīdzekļu vadītāji. It īpaši, ja vienai no mobilitātes nedēļas dienām ir dots īpašs nosaukums “Diena bez auto” un braukšanas kultūra Latvijas autovadītājiem nav augstu vērtējama.

Zaida Kalniņa, “ LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!