• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 15. septembra rīkojums Nr. 632 "Par Sporta politikas pamatnostādnēm 2004.-2009.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2004., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.633

Grozījums Ministru kabineta 2004.gada 12.jūlija rīkojumā Nr.472 "Par resursu pārdali starp Zemkopības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju"

Vēl šajā numurā

17.09.2004., Nr. 148

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 632

Pieņemts: 15.09.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.632

Rīgā 2004.gada 15.septembrī (prot. Nr.53 37.§)

Par Sporta politikas pamatnostādnēm 2004.–2009.gadam

 

1. Apstiprināt Sporta politikas pamatnostādnes 2004.–2009.gadam (turpmāk — pamatnostādnes).

2. Noteikt Izglītības un zinātnes ministriju par atbildīgo institūciju pamatnostādņu īstenošanā.

3. Izglītības un zinātnes ministrijai:

3.1. katru gadu (sākot ar 2005.gadu) izstrādāt un izglītības un zinātnes ministram līdz 1.jūlijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvu ziņojumu par pamatnostādņu īstenošanu iepriekšējā gadā;

3.2. sadarbībā ar nozaru ministrijām izstrādāt un izglītības un zinātnes ministram līdz 2005.gada 1.martam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā Nacionālās sporta attīstības programmas projektu 2005.–2012.gadam.

4. Pamatnostādnes īstenojamas no likumā par valsts budžetu kārtējam gadam Izglītības un zinātnes ministrijai piešķirtajiem līdzekļiem.

Ministru prezidents I.Emsis

Izglītības un zinātnes ministrs J.Radzevičs

 

(Ministru kabineta

2004.gada 15.septembra rīkojums Nr.632)

Sporta politikas pamatnostādņu 2004.–2009.gadam

kopsavilkums

Sporta politikas pamatnostādnes 2004.–2009.gadam (turpmāk — pamatnostādnes) ir izstrādātas, lai noteiktu ilgtermiņa mērķus un galvenos rīcības virzienus sporta nozares politikā, noteiktu vienotu valsts politiku sporta jomā, kā arī izstrādātu Nacionālo sporta attīstības programmu 2005.–2012.gadam, sakārtotu plānošanas sistēmu valstī, padarot to efektīvāku un nostiprinot saikni ar valsts budžeta plānošanu, kā arī veidotu efektīvu politikas izvērtēšanas un pārskatu sistēmu.

Pamatnostādnēs ir ietverti sporta politikas galvenie principi, mērķis, apakšmērķi, prioritātes, vēlamie rezultāti un rīcības virzieni to sasniegšanai.

Pamatnostādnes balstās uz starptautiski atzītiem principiem un normām, kas noteiktas Sporta likumā, Eiropas Sporta hartā, Olimpiskajā hartā, Eiropas Invalīdu sporta hartā, Sporta ētikas kodeksā, Antidopinga konvencijā un citos ar sporta nozari saistītos dokumentos, un atbilst Latvijā atzītai sporta un sporta treniņu teorijai.

Sporta politikas pamatnostādnēs ietverti šādi apakšmērķi:

1) sports visiem;

2) bērnu un jauniešu sports;

3) augstu sasniegumu sports;

4) invalīdu sports.

Lai īstenotu šos četrus apakšmērķus, pamatnostādnēs noteikti šādi galvenie rīcības virzieni:

1) izveidot vienotu valsts līmeņa komplekso sacensību sistēmu;

2) nodrošināt un palielināt sporta stundu skaitu izglītības iestādēs, kas ļautu iesaistīt nodarbībās visus audzēkņus, piemērojot viņu veselības stāvoklim, fiziskajai attīstībai, fiziskajai sagatavotībai un vēlmēm atbilstošus fizisko nodarbību veidus;

3) pilnveidot bērnu un jaunatnes sporta darba koordināciju;

4) īstenot ilgtermiņa mērķprogrammu skolu sporta bāzu un daudzfunkcionālu sporta centru celtniecībai un modernizēšanai;

5) izstrādāt un noteikt atlases sistēmu un kritērijus, lai nodrošinātu atbalstu sportistiem un komandām, organizatoriski un finansiāli atbalstīt augsta līmeņa sportistus un komandas, kas piedalās olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātu finālturnīros;

6) izstrādāt vienotu valsts sporta attīstības programmu cilvēkiem ar invaliditāti, nodrošināt finansiālu atbalstu Latvijas sportistu un komandu dalībai paraolimpiskajās spēlēs, nedzirdīgo olimpiādē, pasaules un Eiropas čempionātos.

Jāņem vērā, ka liela daļa dokumentā noteikto rīcības virzienu ir jau iekļauti citos politikas plānošanas dokumentos un ir izvērtēta to ietekme uz valsts budžetu. Pamatnostādņu īstenošanai Izglītības un zinātnes ministrija 2004.gadā izlietos 11118132 latus, to skaitā augstas klases sasniegumu sportam — 4517833 latus.

Izglītības un zinātnes ministrs J.Radzevičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!