• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Funkcionālie piena produkti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93631

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kāda būs valsts pateicība par izcilu sportisku sniegumu

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Funkcionālie piena produkti Latvijā

Sekojot pasaules tendencēm veselīgas pārtikas popularizēšanā un ražošanā, akciju sabiedrība “Rīgas piensaimnieks” uzsācis jauna jogurta ražošanu. Šim produktam pagaidām nav analogu ne vien Baltijā, bet visā Austrumeiropā.
“Rīgas piensaimnieka” vadība nule ar lepnumu paziņojusi par pievēršanos tā dēvētās funkcionālās pārtikas produktu ražošanai. Šajā pārtikas kategorijā ierindojami tradicionālie produkti, kuriem ar mūsdienīgu ražošanas tehnoloģiju palīdzību piešķirtas sevišķi veselīgas īpašības. “Rīgas piensaimnieka” pirmais devums šajā jomā ir jogurts “Sirdslieta”, kura sastāvā ir nepiesātinātās taukskābes “Omega – 3”. Šīs vielas uzskata par vitāli nepieciešamām cilvēka organisma funkciju nodrošināšanai. Tās nodrošina bioloģiski aktīvu vielu veidošanās procesu, turklāt atšķirībā no dažām citām taukskābēm “Omega – 3” organismā pašas neveidojas, tās nepieciešams uzņemt ar pārtikas produktiem. “Omega – 3” taukskābju trūkums organismā var būt par cēloni virknei slimību, piemēram, hipertonijai, sirds išēmiskajai slimībai, depresijai, acs tīklenes patoloģijai.
Šā gada pirmā puse Latvijas piena pārstrādātājiem nav bijusi vienkārša – piena iepirkuma cena cēlusies par 32 procentiem, piena produktu cenas – apmēram par 25 procentiem, samazinājies vietējo ražotāju produkcijas īpatsvars tirgū. Lai nezaudētu konkurētspēju, “Rīgas piensaimnieks” realizējis īpašu cenu iegrožošanas stratēģiju, kas ļāvusi neizbēgamo produkcijas cenu kāpumu noturēt sešu procentu robežās. Uzņēmuma vadība uzsver: kopš šā gada 1.maija produkcija tiek ražota tikai no visaugstākās kvalitātes piena. Tādējādi patērētājiem tiek piedāvātas augstākās kvalitātes preces, kuru cena esot par 19 procentiem zemāka nekā vidējā Latvijas piena produktu cena. “Rīgas piensaimnieka” 2004. gada pirmā pusgada apgrozījums, kā arī eksporta apjoms palielinājies par 20 procentiem. Šobrīd “Rīgas piensaimnieks” savu produkciju eksportē uz 21 pasaules valsti. Uzņēmumam jau izveidojusies stabila sadarbība ar virkni Eiropas mazumtirdzniecības uzņēmumu, kuru vidū ir arī, piemēram, diskontveikalu gigants “Aldi”, tirdzniecības tīkli “Migros”, “Spar”, “Ica Ahold”. Šogad piesaistīti jauni sadarbības partneri – Dānijas “Fakta” un britu “Tesco”.
Pērn “Rīgas piensaimnieka” apgrozījums sasniedza 15,3 miljonus latu, bet šāgada rādītājus konkrētos skaitļos uzņēmuma vadība pagaidām neatklāj.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!