• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Turcijas ārlietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja vizīti Latvijā

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sestdien, 11.septembrī, Rīgas pilī tikās ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju ģenerāli Haraldu Kujatu. Sarunā uzsvērts, ka NATO Militārās komitejas vizīte ir simbolisks apliecinājums paplašinātajai NATO aliansei.

Ģenerālis augstu novērtēja Latvijas un pārējo Baltijas valstu sasniegumus pēc neatkarības atjaunošanas, straujo izaugsmi aizsardzības jomā kopš PSRS armijas izvešanas desmitgades, kā arī Baltijas valstu labās spējas iekļauties NATO sastāvā. Prezidente atzīmēja – ir būtiski, ka Latviju apmeklē “dažādu NATO valstu uniformas, tādējādi norādot uz paplašinātās alianses partnerības un sadarbības garu”.
Abas puses pārrunāja NATO aktualitātes un drošības situāciju pasaulē.
Pēc tikšanās prezidente žurnālistiem sacīja: “Latvija var justies lepna par to, ka no jaunpievienotajām NATO dalībvalstīm mēs varam būt pirmie, kas uzņem NATO Militāro komiteju savā gadskārtējā izbraukuma apspriedē. Šeit ir sapulcējušies augstākā līmeņa atbildīgie par NATO dalībvalstu spēkiem. Šī ir simboliska diena – 11.septembris – ar traģiskām atmiņām gan par to, kas notika ASV pirms trim gadiem, gan par to, kas nesen notika Beslanā, bet tas arī atgādina, ka drošība ir aktuāla un ka draudi drošībai izpaužas visdažādākajos veidos – tādos, ko mēs esam pieraduši uztvert kā tradicionālus, militārus, bet arī jebkuros citos veidos, kas apdraud valsts drošību. NATO alianses mērķis ir garantēt katrai dalībvalstij drošību, sadarbojoties savā starpā, un šīs komitejas klātbūtne Latvijā ir apliecinājums tam, ka mēs pašlaik atrodamies zem šīs alianses drošības lietussarga. Par to mēs esam pateicīgi un esam lepni, ka varam sastāvēt tajā kā līdztiesīgi dalībnieki.”

Valsts prezidenta preses dienests

Aizsardzības ministrijā

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs svētdien, 12.septembrī, tikās ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju ģenerāli Haraldu Kujatu, lai pārrunātu ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku attīstību saistītus jautājumus.

Amatpersonas pārrunāja ar Baltijas valstu gaisa telpas kontroles nodrošināšanu saistītos jautājumus un turpmākos plānus NATO valstu sadarbībai gaisa telpas patrulēšanā. Sevišķa uzmanība tika veltīta Lielvārdes militārā lidlauka attīstībai un Latvijas iespējām piesaistīt NATO investīciju līdzekļus tā attīstībai.
“Nacionālie bruņotie spēki attīstīs Lielvārdi kā Latvijas militāro lidlauku, un tāpēc ir būtiski noskaidrot, kādus investīciju piesaistes mehānismus mēs varēsim izmantot šā svarīgā projekta īstenošanai,” norādīja E.Rinkēvičs.
Ģenerālis H.Kujats Latvijā viesojas NATO militārās komitejas divu dienu vizītes ietvaros. Tās laikā NATO valstu bruņoto spēku komandieri, militārie pārstāvji un alianses stratēģiskie komandieri iepazīstas ar trijām Baltijas valstīm un apmeklējuma noslēgumā dosies uz Lietuvu.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!