• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kostarikas valdības delegācijas vizīti Latvijā un Kostarikas vēstnieces akreditāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas atbalstu Armēnijai aizsardzības reformu īstenošanā

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kostarikas valdības delegācijas vizīti Latvijā un Kostarikas vēstnieces akreditāciju

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 10.septembrī saņēma akreditācijas vēstuli no Kostarikas vēstnieces Latvijā Ksinijas Luisas Gevaras Kontrerasas, sarunās tiekoties arī ar citiem pirmās Kostarikas delegācijas Latvijā dalībniekiem – Kostarikas ārlietu un reliģijas lietu ministra vietnieku Marko Vinisio Vargau Pereiru un īpašo uzdevumu vēstnieku Horhi Saensu.

Tikšanās laikā abas puses uzsvēra, ka līdz ar šīs delegācijas vizīti un pirmā Kostarikas vēstnieka Latvijā akreditēšanu ir sācies jauns vēsturisks periods abu valstu attiecībās un gan Latvijas, gan Kostarikas vēlme ir padarīt ciešākas abu valstu politiskās, tirdznieciskās, tūrisma, kultūras saites. Tika atzīmēts, ka šogad ES un Latīņamerikas galotņu sanāksmē Gvadalaharā notikusī abu valstu prezidentu tikšanās ir kalpojusi par labu stimulu attiecību aktivizēšanā. Kostarikas delegācija nodeva Latvijas prezidentei savas valsts prezidenta ielūgumu apmeklēt Kostariku.
Prezidente augstu novērtēja Kostarikas lomu Latīņamerikā, atzīmējot tās stabilitāti, demokrātiskumu, pastāvīgo izaugsmi, arī sieviešu iesaisti valsts pārvaldē. Kostarikas delegācija informēja prezidenti par savas valsts iekšpolitiskajām un ārpolitiskajām prioritātēm, minot arī Kostarikas vietu Latīņamerikas un ES dialogā.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Piektdien, 10.septembrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Kostarikas Republikas ārlietu un reliģijas lietu ministra vietnieku Marko Vinisio Vargasu Pereiru. Sarunā piedalījās arī Kostarikas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Ksinija Luisa Gevara Kontrerasa un īpašo uzdevumu vēstnieks Horhe Saenss.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Kostarikas divpusējās sadarbības padziļināšanas iespējas un abu valstu ārpolitiskās aktualitātes.
Puses uzsvēra, ka abu valstu bilateriālajās attiecībās iestājies vēsturisks brīdis – Latvijā darbu sāk pirmais Kostarikas vēstnieks. Puses arī apliecināja, ka ir ieinteresētas abu valstu divpusējo sadarbību padarīt ciešāku, un iezīmēja jomas, kurās tā padziļināma. Saeimas priekšsēdētājas biedrs atzina, ka aktivizējami kontakti ekonomikā, kultūrā un citās jomās, kā arī uzsvēra parlamentārās sadarbības nozīmi. “Lauks, kurā varam sadarboties, ir plašs,” akcentēja A.Ārgalis. Ārlietu un reliģijas lietu ministra vietnieks atzīmēja, ka Kostarika vēlētos apmainīties ar pieredzi jautājumos, kas skar cilvēktiesības, demokrātijas pamatvērtības un vides aizsardzības jomu. Viņš arī uzaicināja Latvijas parlamenta delegāciju oficiālā vizītē apmeklēt Kostariku.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!