• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Izraēlas Valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Jaunzēlandes ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Izraēlas Valstī

9. septembrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Izraēlas Valstī Kārlis Eihenbaums Jeruzalemē tikās un iesniedza akreditācijas rakstu Izraēlas Valsts prezidentam Mošem Kacavam. Tikšanās laikā uzsvērtas lieliskās divpusējās attiecības, kas turpina attīstīties un pilnveidoties. Vēstnieks nodeva Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ielūgumu Izraēlas prezidentam apciemot Latviju, kas ar pateicību tika pieņemts. Kā iespējamais vizītes laiks tika noteikts jau 2005. gads.
Sarunas laikā ar Izraēlas Valsts prezidentu Moši Kacavu Latvija un Latvijas vēstnieks tika raksturoti kā “patiesi Izraēlas draugi”, blakus lieliskajām politiskajām attiecībām tika izteikta nepieciešamība meklēt, attīstīt un daudzveidot savstarpēji izdevīgu ekonomisko sadarbību, to neaprobežot tikai ar jau ierastajām investīcijām nekustamajā īpašumā, bet virzīt arī mūsdienīgajos informācijas tehnoloģiju sektoros un ražošanā. Sarunas laikā asi tika nosodīts starptautiskais terorisms un ieskicētas miera procesa izredzes Tuvajos Austrumos.
K.Eihenbaums informēja par Latvijas aktīvo iesaistīšanos nozīmīgos starptautiskos projektos un darba grupās, par Latvijas iecerēm esot ES un NATO dalībvalstij. Vēstnieks izteica apliecinājumu, ka Latvija turpinās asi vērsties pret antisemītismu jebkurās tā izpausmes formās visā pasaulē. K.Eihenbaums sarunas partneriem pastāstīja par Latvijas progresu dažādās dzīves jomās pēc valsts neatkarības atjaunošanas, tai skaitā par savas vēstures izzināšanu – vēsturnieku komisijas darbu Latvijā un Latvijas sabiedrības ieceri, kam saņemts arī valdības atbalsts, uzcelt pieminekli Rīgā ebreju glābējiem, par valsts un pašvaldību rūpēm par pieminekļiem un piemiņas vietām traģisko notikumu vietās un vietās, kas saistās ar Latvijas ebreju pagātni, kultūru un dzīvi Latvijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!