• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopsaucējus meklējot. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas finanšu ministru neformālo tikšanos Nīderlandē

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopsaucējus meklējot

Aizvadītās nedēļas nogale un šīs nedēļas sākums ir neparasti bagāts ar dažādām diplomātiskām aktivitātēm.
10.septembrī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga tikās ar Turcijas ārlietu ministru Abdullahu Gilu, kurš ieradies vizītē Latvijā Baltijas valstu apceļojuma laikā. Sarunu laikā skarti vairāki jautājumi, tostarp arī gaidāmā Latvijas vēstniecības atvēršana Turcijā un Valsts prezidentes valstsvizīte Turcijā 2005.gadā.
Tajā pašā dienā Turcijas ārlietu ministrs Abdullahs Gils tikās arī ar Latvijas ārlietu ministru Arti Pabriku (skat. attēlu zemāk). Apliecinot abu valstu labās un draudzīgās attiecības, ministri atzina, ka turpmāk vēl vairāk jāstiprina sadarbība politikā, ekonomikā, kultūrā un tūrismā.
Dienu vēlāk, 11.septembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga tikās ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju Haraldu Kujatu (skat. attēlu zemāk). Sarunā uzsvērts, ka šī NATO Militārās komitejas vizīte ir simbolisks apliecinājums paplašinātai NATO aliansei.
Savukārt 13. un 14.septembrī Latvijā darba vizītēs uzturas Amerikas Savienoto Valstu Valsts departamenta sekretāra vietnieks Ričards Lī Armitidžs (skat. attēlu zemāk). Vakar viņš tikās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un ārlietu ministru Arti Pabriku. Tika pārrunāti jautājumi, kas skar starptautisko situāciju pasaulē, cīņu pret terorismu un Latvijas un ASV divpusējo attiecību aktualitātes. Šodien ASV valsts sekretāra vietniekam paredzēta tikšanās ar Ministru prezidentu Induli Emsi.
Bet no 8. līdz 11.septembrim Ženēvā notikušajā UNESCO Starptautiskās izglītības konferences 47. sesijā Latviju pārstāvēja izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs (skat. attēlu zemāk), ministrijas parlamentārā sekretāre Guna Sprinovska, ISEC vadītājs Māris Krastiņš, profesore Tatjana Koķe un UNESCO LNK ģenerālsekretāres vietnieks Rolands ozols. Konferences atklāšanā Izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs tika ievēlēts par konferences viceprezidentu un piedalījās paneļdiskusijā par izglītības kvalitātes un sociālās iekļaušanās jautājumiem.
Diskusijā izglītības ministri pārrunāja jautājumus, kā palielināt izglītības lomu, lai novērstu sabiedrības noslāņošanos, kurām sociālajām grupām būtu pievēršama īpaša uzmanība, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību visiem jauniešiem, kādas izmaiņas būtu nepieciešamas, lai veicinātu dažādu sociālo riska grupu iekļaušanos izglītībā, un citus nozīmīgus jautājumus.
UNESCO Starptautiskā izglītības konference ir izglītības ministru forums, kurā tiek diskutēts par sabiedrībā aktuāliem izglītības jautājumiem. 47.sesijas konferences galvenā tēma ir “Kvalitatīva izglītība visiem jauniešiem – iespējas, tendences, prioritātes”. Jautājumu apspriešanā par izglītības kvalitāti un dzīves kompetencēm piedalījās ISEC vadītājs Māris Krastiņš, par skolotāju lomu izglītībā 21.gadsimtā – IZM parlamentārā sekretāre Guna Sprinovska. Gatavojoties Starptautiskās izglītības konferences 47.sesijai, Izglītības un zinātnes ministrija sagatavojusi nacionālo ziņojumu par izglītību Latvijā, kas pieejams ministrijas mājaslapā www.izm.lv.

 

RADZEVICS.PNG (90784 bytes)
Izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
NATO4.PNG (101353 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju Haraldu Kujatu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
SEKRETARS.PNG (116228 bytes)
ASV valsts sekretāra vietnieks Ričards Lī Armitidžs un ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons Foto: Aigars Jansons, A.F.I.
TURCIJA.PNG (100486 bytes)
Turcijas ārlietu ministrs Abdullahs Gils (no labās) un Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!