• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pašvaldības iebilst pret internātskolu pārņemšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2004., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Patēriņa cenu pieauguma rekords pienācis

Vēl šajā numurā

09.09.2004., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldības iebilst pret internātskolu pārņemšanu

Latvijas pašvaldības aicināja līdz jaunajam gadam pārskatīt jautājumu par internātskolu finansēšanu no pašvaldību budžeta un pārcelt to uz 2006.gadu.
Pašvaldību izpilddirektori ikmēneša sanāksmē, kurā piedalījās IZM pārstāvji, norādīja, ka Vispārējās izglītības likuma pārejas noteikumu norma, kas no šā gada 1.septembra paredz internātskolu uzturēšanas izdevumu finansēšanu no pašvaldību budžetiem, ir cieši saistīta ar administratīvi teritoriālo reformu. Tā kā teritoriālā reforma nevirzās uz priekšu tādos tempos, kā sākotnēji bija plānots, tad arī jautājums par internātskolu finansēšanu no pašvaldības budžeta būtu pārskatāms.
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības politikas departamenta direktora vietnieks Mareks Gruškevics pašvaldību pārstāvju sanāksmē akcentēja, ka ministrija jau divas reizes pieprasījusi pārcelt šīs normas spēkā stāšanos uz 2006.gadu, taču likumdevējs to ir noraidījis.
Minētā norma noteikumos ir jau kopš 2001.gada, un par to zinājušas gan pašvaldības, gan skolas. Valsts kase pašreiz nav apturējusi līdzekļu piešķiršanu šajā gadā, tādējādi līdz jaunajam gadam ir pārejas periods uz jauno kārtību.
Latvijas Pašvaldību savienība ir nolēmusi izveidot darba grupu, kas sagatavos internātskolu turpmākās attīstības modeli, ņemot vērā draudošo valsts finansējuma pārtraukšanu vispārizglītojošām internātskolām. Tajā strādās pašvaldību un internātskolu pārstāvji. LPS savus pārstāvjus lūgs izvirzīt arī Izglītības un zinātnes ministrijai, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, Bērnu un ģimenes lietu ministrijai, Finanšu ministrijai un Labklājības ministrijai. Turpmākais internātskolu finansējuma modelis darba grupai jāizstrādā mēneša laikā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!