• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā Valsts robežsardzes personālam kompensē izdevumus par speciālo medicīniski optisko redzes korekcijas līdzekļu iegādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2004., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93275

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts robežsardzes instrukcija Nr.15

Par kārtību, kādā Valsts robežsardzes amatpersonas un darbinieki izmanto dienesta saziņas līdzekļus

Vēl šajā numurā

08.09.2004., Nr. 142

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts robežsardze

Veids: instrukcija

Numurs: 14

Pieņemts: 27.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts robežsardzes instrukcija Nr.14

Rīgā 2004.gada 27.augustā

Par kārtību, kādā Valsts robežsardzes personālam kompensē izdevumus par speciālo medicīniski optisko redzes korekcijas līdzekļu iegādi

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 6.augusta noteikumu Nr.343 “Darba aizsardzības prasības, strādājot ar displeju” 14.punktu

 

1. Šī instrukcija nosaka kārtību, kādā Valsts robežsardzes personālam (turpmāk — robežsargi vai darbinieki), kas katru darbadienu vismaz divas stundas strādā ar displeju, kompensē izdevumus par speciālo medicīniski optisko redzes korekcijas līdzekļu (turpmāk — brilles) iegādi, t.sk. briļļu lēcu un briļļu ietvaru iegāde, briļļu izgatavošana.

2. Robežsargu vai darbinieku nosūta uz obligāto redzes pārbaudi:

2.1. pirms darba uzsākšanas ar displeju;

2.2. periodiski, bet ne retāk kā vienu reizi gada laikā;

2.3. ja robežsargs vai darbinieks sūdzas par redzes traucējumiem, kurus varētu būt izraisījis darbs ar displeju.

3. Nosūtot uz šīs instrukcijas 2.punktā minēto obligāto redzes pārbaudi robežsargu vai darbinieku, Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes vai attiecīgās teritoriālās pārvaldes priekšnieka nozīmētā amatpersona, pamatojoties uz Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes vai attiecīgās teritoriālās pārvaldes priekšnieka apstiprināto amatpersonu sarakstu, obligātās veselības pārbaudes kartes 6.punktā kā veselībai kaitīgo darba vides faktoru norāda — “Darbs ar displeju ilgāk par divām stundām”.

4. Pēc šīs instrukcijas 2.punktā minētās obligātās redzes pārbaudes robežsargs vai darbinieks pieprasa no ārsta slēdzienu par veselības stāvokli un izrakstu no ambulatorās kartes par redzes stāvokli uz pārbaudes brīdi (veidlapa Nr.027/u).

5. Robežsargam vai darbiniekam ir tiesības pieprasīt kompensēt ar briļļu iegādi saistītos izdevumus (turpmāk — kompensācija), ja slēdzienā par veselības stāvokli ir norādīts, ka darbam ar displeju ir nepieciešamas brilles, un, strādājot ar displeju, ir pasliktinājusies redze, ko apliecina izraksts no ambulatorās kartes (veidlapa Nr.027/u).

6. Kompensācijas saņemšanai robežsargs vai darbinieks iesniedz Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes vai attiecīgās teritoriālās pārvaldes priekšniekam:

6.1. iesniegumu par kompensācijas piešķiršanu;

6.2. slēdzienu par veselības stāvokli;

6.3. izrakstu no ambulatorās kartes par redzes stāvokli uz pārbaudes brīdi;

6.4. dokumentus, kas apliecina briļļu iegādi (kases čeku vai kvīti ar pārskata gada datumu).

7. Kompensāciju robežsargam vai darbiniekam piešķir ar Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes vai attiecīgās teritoriālās pārvaldes priekšnieka pavēli.

8. Kompensācijas apmēru, atbilstoši faktiskajiem briļļu iegādes izdevumiem, nosaka pavēlē, bet tās apmērs nedrīkst pārsniegt 25 latus.

9. Kompensāciju izmaksā no Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes vai attiecīgās teritoriālās pārvaldes budžeta līdzekļiem 1420 kodā “Darba devēja apmaksāti veselības dzīvības apdrošināšanas izdevumi” apstiprināto finanšu līdzekļu ietvaros.

Saskaņots ar Iekšlietu ministriju 2004.gada 21.jūlijā.

Saskaņots ar Tieslietu ministriju 2004.gada 9.augustā.

Valsts robežsardzes priekšnieks robežsardzes ģenerālis G.Dāboliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!