• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicībā par atbalstu dievnamu atjaunošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2004., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93038

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot skolēnus, vecākus un skolotājus Zinību dienā

Vēl šajā numurā

01.09.2004., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicībā par atbalstu dievnamu atjaunošanā

Latvijas Romas katoļu arhibīskaps kardināls Jānis Pujats, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Rīgas un visas Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Aleksandrs un Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Jānis Šmits nosūtījuši pateicības vēstuli Saeimai un Ministru kabinetam. Tajā teikts:
“Latvijas tradicionālās kristīgās baznīcas izsaka pateicību Saeimai un Ministru kabinetam par vēsturisku lēmumu atbalstīt dievnamu atjaunošanu. Īpaši pateicamies Latvijas Pirmajai partijai par ierosinājumu iedibināt valsts programmu tūrisma attīstībai Latvijā “Sakrālā Latvija”.
Pirmo reizi sniegts šāds apjomīgs atbalsts, ar kuru Latvijas Republika līdzīgi daudzām Eiropas Savienības valstīm pierāda izpratni par kultūrvēsturiskā un garīgā mantojuma saglabāšanas nozīmīgumu.
Līdz šim Latvijas baznīcu veco ēku uzturēšana smagi gūlās tikai uz draudžu locekļu pleciem, un tas nenovēršami pasliktināja šīs mūsu nacionālās bagātības daļas stāvokli. Liela daļa Latvijas sabiedrības dievnamos saņem garīgu veldzējumu un praktisku palīdzību. Kopīgā kristīgā pārliecība, kā arī priekšzīmīgās ekumeniskās attiecības, kādas pastāv starp Latvijas tradicionālajām baznīcām, veicina dažādo sociālo un etnisko slāņu saliedētību.
Baznīcu celtnes ir ne tikai arhitektūras pieminekļi, tās ir valsts vizītkarte. Tādējādi programma “Sakrālā Latvija”, kas galvenokārt veltīta tūrisma attīstībai, veicinās arī mūsu valsts izaugsmi.
Lēmums pievērst uzmanību dievnamu saglabāšanai un atjaunošanai ir ne tikai apsveicams, bet arī loģisks un pilnīgi pamatots solis, ko pozitīvi novērtēs kristīgā sabiedrība, ikviens Latvijas patriots, kā arī ārvalstu viesi.
Dievs, svētī Latviju.”

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!