• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstneša" pieredze - Vjetnamas parlamenta deputātu uzmanības centrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2004., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Papildu valsts naudu dos slimnīcām un zālēm

Vēl šajā numurā

01.09.2004., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstneša” pieredze – Vjetnamas parlamenta deputātu uzmanības centrā

VJETNAMA3.PNG (103566 bytes)
BO VSIA “Latvijas Vēstnesis” valdes priekšsēdētājs Ints Kalniņš un laikraksta “Latvijas Vēstnesis” galvenā redaktora vietnieks Aivars Kļavis
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 31. augustā, Bezpeļņas organizācijā valsts sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Latvijas Vēstnesis” viesojās Vjetnamas Sociālistiskās Republikas Nacionālās sapulces (parlamenta) pārstāvju delegācija. Viesi Latvijas apmeklējuma laikā vēlējās iepazīties ar valsts oficiālā laikraksta darbības principiem, praksi un sadarbību ar savu parlamentu.
Delegāciju vadīja Vjetnamas Nacionālās sapulces Pastāvīgās komitejas locekle, Kultūras, izglītības, jaunatnes un bērnu komisijas priekšsēdētāja, filozofijas zinātņu doktore Čana Tji Tama Dana. Delegācijā bija arī deputātu grupas vadītājs no Bakljē provinces Čuongs Kongs Dangs, Zinātnes, tehnoloģiju un vides komisijas locekle Hoanga Thi Le, Nacionālās aizsardzības un drošības komisijas loceklis Fams Kui Ngo, deputāte no Laokai provinces Ngujena Tji Lana, Kultūras, izglītības, jaunatnes un bērnu komisijas locekle Ngo Tji Miņa un Nacionālās sapulces biroja Kultūras, izglītības, jaunatnes un bērnu departamenta direktora vietnieks Čans Sjuans Huu, kā arī vairāki Nacionālās sapulces biroja Informācijas, bibliotēkas un pētniecības pakalpojumu centra speciālisti. Delegāciju pavadīja Zviedrijas Karalistes parlamenta (Riksdaga) Starptautisko sakaru departamenta sekretāre Agneta Seterberga.
Uzrunājot Vjetnamas delegāciju, laikraksta “Latvijas Vēstnesis” galvenais redaktors Latvijas Zinātņu akadēmijas loceklis Oskars Gerts atgādināja, ka šogad aprit austrumnieku filozofijā tik nozīmīgie divpadsmit gadi: kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latviju un tālo Vjetnamu un šodienu, un apsveica viesus ar drīzajiem Vjetnamas valsts svētkiem – Neatkarības dienu (2. septembrī).
Savukārt “Latvijas Vēstneša” valdes priekšsēdētājs Ints Kalniņš iepazīstināja ar izdevniecības darbības principiem, uzsverot, ka veikta laikraksta moderna reorganizācija. Viņš arī ar prieku darīja zināmu, ka “Latvijas Vēstnesis” pirmais no Latvijas plašsaziņas līdzekļiem izveidojis starptautiskajiem ISO standartiem atbilstošu kvalitātes vadības sistēmu. Viesi tāpat uzzināja par “Latvijas Vēstneša” mājaslapas dinamisko attīstību, kā arī par “LV” pielikumu pieredzi.

VJETNAMA1.PNG (97406 bytes)
Laikraksta “Latvijas Vēstnesis” galvenais redaktors Oskars Gerts iepazīstina Vjetnamas parlamenta pārstāvju delegāciju ar sava laikraksta lomu ES normatīvo dokumentu latviskā izdošanā
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Viesu uzmanību īpaši piesaistīja fakts, ka “Latvijas Vēstnesis” nesaņem finansējumu no valsts budžeta, jo viņiem ir citādi.
Vjetnamas parlamenta delegācijas vadītāja Čana Tji Tama Dana, pateicoties par “ļoti izsmeļošo, detalizēto informāciju”, atzina: “Mūsu parlamenta laikrakstam būtu ļoti jānopūlas, lai spētu konkurēt Vjetnamas laikrakstu tirgū.” Viņa pastāstīja, ka arī Vjetnamas parlamenta laikraksts cenšas skaidrot likumus un iesaistīt sabiedrību likumdošanas aktu veidošanas procesā. Jaunie likumi tiek publicēti Vjetnamas parlamenta laikrakstā, taču katrā valsts komūnā vēl izveidots īpašs grāmatu plaukts, kurā ikvienam pieejama juridiskā literatūra.
Pēc Vjetnamas parlamenta deputātu atziņas, “Latvijas Vēstneša” pieredze viņiem ļoti noderēs tās vitāli svarīgās saites stiprināšanā, kas saucas: valsts un tauta.

Jānis Ūdris, “LV”

janis.udris@vestnesis.lv

VJETNAMA2.PNG (100535 bytes)
Delegācijas vadītāja Vjetnamas Nacionālās sapulces Pastāvīgās komitejas locekle, Kultūras, izglītības, jaunatnes un bērnu komisijas priekšsēdētāja, Dr. phil. Čana Tji Tama Dana

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!