• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aviācijas atbalsts teātrim. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2004., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Četri olīvzaru vainagi, četras sudraba godalgas

Vēl šajā numurā

31.08.2004., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aviācijas atbalsts teātrim

Vakar svinīgi tika parakstīts sadarbības līgums starp aviosabiedrību “airBaltic” un Latvijas Nacionālo teātri. Uzņēmums kļuvis par teātra oficiālo aviopārvadātāju un atbalsta tā piedalīšanos starptautiskos teātra mākslas pasākumos.

TEATRIS.PNG (108970 bytes)
Latvijas Nacionālā teātra direktors Viesturs Rieksts un “airBaltic” prezidents Bertolts Fliks apmainās ar parakstītajiem sadarbības līgumiem
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Latvijas kultūras ministre Helēna Demakova norādīja, ka valdības deklarācijā pausta gatavība īpaši rūpēties par nacionālajām kultūras iestādēm. Tāpēc zīmīgi, ka aviosabiedrība “airBaltic”, kurai jau izveidojusies laba sadarbība ar Nacionālo operu, tagad slēdz līgumu arī ar Nacionālo teātri. Akciju sabiedrības “airBaltic” prezidents Bertolts Fliks uzsvēra: uzņēmums finansiālu atbalstu sniedz tikai kultūrai, un pauda pārliecību, ka jaunā vadība teātrim dos jaunu elpu. “airBaltic” sponsorēšanas līgums ar Nacionālo operu noslēgts jau pirms vairākiem gadiem, un tagad pienākusi kārta arī teātra atbalstam. B. Fliks izteica cerību, ka sadarbība būs ilgstoša, un norādīja – operas finansēšanai izdevies piesaistīt arī virkni citu sponsoru, jācenšas tādus atrast arī teātrim.
Latvijas Nacionālā teātra direktors Viesturs Rieksts pauda gandarījumu par izveidojušos saikni starp nacionālajām kultūras iestādēm un nacionālo aviosabiedrību – akciju sabiedrības “airBaltic” kontrolpakete pieder Latvijas valstij. V. Rieksts atzīmēja, ka teātris slēdz pirmo līgumu kopš atgriešanās atjaunotajā ēkā, turklāt tikai dažas dienas pirms 86.darba sezonas sākšanas. Teātra direktors arī norādīja: aviosabiedrība atklāj aizvien jaunus maršrutus, apmierinot gan tūristu, gan biznesa cilvēku vajadzības, savukārt teātra uzdevums ir piedāvāt skatītājam 21.gadsimta iespējām atbilstošas izrādes. Viņš pastāstīja, ka jauno sezonu Nacionālais teātris sagaida pienācīgi ekipēts – iegādātas jaunas iekārtas, kas izrādēm spēj nodrošināt modernu tehnoloģisko līmeni. V. Rieksts arī uzsvēra teātra kolektīva gatavību mācīties un celt savu profesionālo kvalifikāciju, kā piemēru minot šovasar rīkoto meistarklasi aktieriem. Arī direktora palīdze repertuāra stratēģijas jautājumos Ieva Zole apliecināja teātra virzību uz jaunu māksliniecisku mērķu sasniegšanu. Viņa apgalvoja, ka Nacionālais teātris, saglabājot tradīcijas, rūpēsies, lai skatītājam būtu iespēja vērot dzīvu mākslas procesu.
Jauno sezonu Nacionālais teātris sāk 3.septembrī, izrādot Raiņa lugu “Pūt, vējiņi!” Gaļinas Poliščukas režijā.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!