• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Prognozē tūristu pieplūdumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2004., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgai un tās reģionam sava pārstāvniecība Briselē

Vēl šajā numurā

27.08.2004., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Prognozē tūristu pieplūdumu

Jau septembrī Latvijā šogad iebraukušo tūristu skaits sasniegs divus miljonus. Tādu prognozi nule izteikusi Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA). Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā Ekonomikas ministrija (EM) prognozēja tūristu skaita pieaugumu 2004. gadā par 20 procentiem – līdz gada beigām Latvijā iebraukušo ārvalstu viesu skaits būs aptuveni trīs miljoni. Nozares pēdējo gadu attīstībā šāds kāpums būs pirmoreiz.

Tūristu skaita pieauguma prognoze tiek veikta, balsoties uz EM, tūrisma asociāciju un Centrālās statistikas pārvaldes sniegtajiem datiem, kā arī TAVA aplēsēm par tūristu skaita pieauguma potenciālo kāpumu trešajā un ceturtajā ceturksnī, ņemot vērā sezonalitātes koeficientu.
Pēc TAVA paziņojuma ekonomikas ministrs Juris Lujāns gandarīts apsolīja, ka sekos līdzi ieceļojušo tūristu skaita pieaugu-mam, lai “2 000 000. tūrista ierašanos Latvijā mēs identificētu, sagaidītu un sveiktu. Apsolu, ka pats personīgi 2 000 000. tūristam septembra sākumā spiedīšu roku.”
2 000 000. tūrista sagaidīšanā ministrs aicina iesaistīties tūrisma nozari kopumā un izmantot šo būtisko faktu mārketinga pasākumos, lai vēl vairāk piesaistītu iekšzemes un ārvalstu tūristu uzmanību ceļošanai Latvijā.
“Kā nozares ministrs uzņemos atbildību par vārdiem – Latvijā ir izveidots tūrisms. 2004. gads nozares attīstībā ienes milzīgu pavērsienu,” uzsver J.Lujāns. Pēc viņa prognozēm, tik ārvalstu viesu, cik pērn Latvijā bija ieradušies kopumā, šogad mūsu valsti būs apmeklējuši jau līdz rudenim.
EM šo gadu tūrisma nozares attīstībā uzskata par lūzuma gadu pozitīvā nozīmē. Ministrijas skatījumā par to liecina vairāki faktori, piemēram, panākts būtisks tūrisma nozares budžeta palielinājums (400 000 tūkstoši latu 2003. gadā, 1 049 000 latu 2004. gadā), izstrādātas un valdības atbalstītas ir Tūrisma attīstības politikas pamatnostādnes, EM un TAVA veikusi virkni mārketinga pasākumu, kā arī veiktas daudzas citas aktivitātes, lai veicinātu Latvijā iebraukušo tūristu skaita palielināšanos.
EM, izstrādājot tūristu skaita pieauguma prognozi 2004. gadam, par pamatu ņēmusi Centrālās statistikas pārvaldes datus par tūristu skaita pieaugumu šā gada pirmajā pusē un potenciālo kāpumu 2004.gada 3. un 4.ceturksnī attiecībā pret 2003. gadu, ņemot vērā sezonalitātes koeficientu. Bez tam, prognozējot Latvijā 2004. gadā iebraukušo ārzemnieku skaitu, jāņem vērā fakts, ka rudenī lidojumus uz Latviju sāks Īrijas ekonomisko jeb zemo cenu aviokompānija “Ryanair”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!