• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Fonda darbības starts pamanīts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2004., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Godinot latvieti ar pasaules sirdi

Vēl šajā numurā

27.08.2004., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Fonda darbības starts pamanīts

Interese par iespējām saņemt uzturlīdzekļus bērniem no valsts tuvākajā laikā pakāpeniski pieaugs, prognozē Bērnu un ģimenes lietu ministrija.
Uzturlīdzekļu garantiju fonds, kas darbu sāka 2.augustā, līdz 22. augustam saņēmis 510 iesniegumus, kuros uzturlīdzekļi tiek pieprasīti 775 bērniem, kas palikuši bez kāda no abu vecāka atbalsta. Uzturlīdzekļu izmaksa pagaidām ir akceptēta 220 lietās, informē bērnu un ģimenes lietu ministra Ainara Baštika preses sekretārs Taivo Trams.
Fonda apkopotā statistika liecina, ka interese par iespējām saņemt uzturlīdzekļus no valsts pamazām pieaug. Pirmajā fonda darbības nedēļā tika saņemti 165 iesniegumi jeb vidēji 33 iesniegumi dienā, taču fonda darbības trešajā nedēļā saņemto iesniegumu skaits ir pieaudzis jau līdz 198 jeb vidēji 39 iesniegumiem dienā.
Visvairāk uzturlīdzekļu pieprasītāju ir no Rīgas – 165. Vēl salīdzinoši liela interese par šo iespēju ir Jelgavas iedzīvotājiem – 53. No Valmieras fondā vērsies 31 cilvēks, no Rēzeknes – 28, no Liepājas – 27, no Talsiem – 24 un no Ventspils – 17. No citām Latvijas vietām fondā vērsušies 165 cilvēki, liecina T.Trama sniegtās ziņas. Joprojām daudzi iedzīvotāji, kuri vēršas fondā, vēlas saņemt konsultācijas par nepieciešamajiem dokumentiem, iespējām saņemt uzturlīdzekļus un citiem jautājumiem. Līdz 22. augustam fonda darbinieki snieguši konsultācijas 706 cilvēkiem, vēl 1155 konsultācijas sniegtas pa tālruni. Šajā laikā nosūtīti 109 paziņojumi parādniekiem un 223 paziņojumi tiesu izpildītājiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!