• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2004., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92875

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija nevar nepārsteigt

Vēl šajā numurā

27.08.2004., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Šveices “Tages Anzeiger”: “Briseles uzticēšanās jaunajiem kolēģiem no Baltijas saistīta ar baltiešu ārpolitisko konsekvenci. Kopš atbrīvošanās no padomju apspiestības viņi vienmēr apliecinājuši vēlmi integrēties Eiropas struktūrās... Tagad viņi izveicīgi izmanto līdzdalību ES un atspēko tēzi, ka mazajām valstīm lielajā ES nebūs nekādas teikšanas. Arī Maskavā vadošie politiķi sāk saprast, ka baltieši vairs nav mazie un vājie kaimiņi “tuvajās ārzemēs”, bet pilntiesīgas ES un NATO dalībvalstis, pret kurām beidzot jāizturas nopietni.”

Krievijas “The Moscow Times”: “Krievija jau sevi apkaunojusi Čečenijā. Tagad izskatās, ka tā gatavojas izgāzties arī Dienvidosetijā.” “The Moscow Times” autore izskaidro Dienvidosetijas un Gruzijas situāciju, pievēršoties Krievijas lomai arī tās iekšējo problēmu kontekstā. “Lai gūtu panākumus karā, nepieciešamas trīs lietas: armija, kas zina, kā cīnīties, spēcīga valsts aizmugure un, vēlams, nopietns iemesls, lai karu sāktu. Krievijai nav nevienas no tām,” atzīmē žurnāliste.

Angļu “Financial Times”: “Paaugstināti terora draudi politiķus nostāda sarežģītā situācijā, jo viņiem jāsavieno pilsonisko tiesību un brīvību neierobežošana ar drošības apsvērumiem un pasākumiem.”

Vācu “Die Welt”: “Pašreizējā ES budžeta komisāre Mihaele Šreijere iebilst pret Vācijas valdības nodomu ES izdevumus ierobežot līdz 1% no bruto ienākumiem. Līdz ar desmit jaunu dalībvalstu uzņemšanu mainīšoties arī finansiālo līdzekļu sadalījums. Tā daļa, ko saņems jaunās dalībvalstis, pieaugšot... Komisāre domā, ka gaidāmi asi strīdi, ja ņem vērā, ka sadalāmā summa būs 100 miljardi eiro un pat vairāk. Tomēr Šreijere vairāk rēķinās ar konfrontāciju veco dalībvalstu vidū nekā starp vecajām un jaunajām.”

Krievijas “Inopresa”: “Nedēļu pirms prezidenta vēlēšanām Čečenijā Putins apmeklēja šo Kaukāza republiku, iepriekš paziņodams, ka Čečenija ir uz normalizācijas ceļa. Savas vizītes laikā viņš apmeklēja piemiņas vietu bijušajam līderim Kadirovam, kurš gāja bojā terora aktā šā gada maijā. Cilvēktiesību aizstāvības organizācijas jau nosodījušas gaidāmās vēlēšanas, uzskatot tās par nedemokrātiskām, tāpat kā iepriekšējās. Putins jau izteicis atbalstu Kremļa izvēlētajam kandidātam Alam Kadirovam, pašreizējam Čečenijas iekšlietu ministram.”

Franču “Le Monde”: “Jaunais transporta komisārs Žaks Baro var cerēt uz Žana Pjēra Rafarēna atbalstu. 15.augustā, piedaloties Provansas atbrīvošanas sešdesmitajā gadskārtā, premjerministrs paziņoja, ka ir apmierināts ar bijušā deputāta un ministra nominēšanu jaunajā amatā.”

Krievijas “Gazeta.Ru”: “Krievija cenšas pārvērst Ukrainu un Baltkrieviju vairogā, kas to aizsargātu no Rietumu civilizācijas ekspansijas,” uzskata “Gazeta.Ru” autors. “Nav vairs nekādas impērijas, ne padomju, ne liberālās (..). Tātad prātīgākais ir likt mieru kaimiņiem un nodarboties ar savām problēmām,” raksta autors.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!