• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis" - Rīgas skolām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2004., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Līksma diena Rīgas Zooloģiskajā dārzā

Vēl šajā numurā

26.08.2004., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis” – Rīgas skolām

Līdz ar datu pārraides kanālu izveidi visās Rīgas skolās skolēniem un pedagogiem no 1.septembra bez maksas būs pieeja laikraksta “Latvijas Vēstnesis” elektroniskajai versijai. Vakar, 25.augustā, BO VSIA “Latvijas Vēstnesis” valdes priekšsēdētājs Ints Kalniņš un Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra direktors Ēriks Zēģelis parakstīja sadarbības līgumu.

Nule noslēdzies nozīmīgs posms Rīgas skolu informatizācijā, un, sākot ar šā mācību gada 1.septembri, visās galvaspilsētas skolās būs pieejams kvalitatīvs datu pārraides pieslēgums. Par to vakar preses konferencē paziņoja Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra direktors Ēriks Zēģelis, uzsverot, ka šis pieslēgums nodrošinās visām mūsdienu prasībām atbilstošu mācību procesu. Proti, skolēni un mācībspēki ne tikai varēs izmantot internetu, bet arī rīkot, piemēram, videokonferences ar citām skolām un seminārus on-line režīmā. Datu pārraides pieslēgums nodrošinās arī skolu administrāciju pieslēgumu Rīgas domes korporatīvajām informācijas sistēmām, kā arī pavērs ceļu videonovērošanas sistēmas projekta tālākai attīstībai.
Rīgas skolām no mācību gada sākuma būs vērtas durvis vērtīgai tiesiskās informācijas krātuvei. Tas ir, lai nodrošinātu Rīgas vispārizglītojošo skolu audzēkņu un pedagogu informētību un veicinātu tiesiskās informācijas pieejamību, vakar Ē.Zēģelis un I.Kalniņš parakstīja sadarbības līgumu. Saskaņā ar šo līgumu no 1. septembra visām Rīgas skolām bez maksas būs pieeja laikraksta “Latvijas Vēstnesis” elektroniskajai versijai, kas ļaus izmantot tā arhīva materiālus, kas apkopoti kopš 1995.gada, kā arī Latvijas un Eiropas Savienības dokumentus un citu mācībās noderīgu informāciju.
Līdztekus datu pārraides kanālu ierīkošanai Rīgas skolās Informācijas tehnoloģiju centrs tikko noslēdzis līgumu ar konkursa par datortehnikas piegādi pilsētas izglītības iestādēm uzvarētāju – uzņēmumu “Baltijas informācijas tehnoloģijas”, informē centra sabiedrisko attiecību konsultants Mārtiņš Krieviņš. Pēc viņa sniegtajām ziņām, tuvākajās trijās nedēļās tiks piegādāti 305 datori, 24 drukas iekārtas, 19 skeneri. Iecerēts izveidot 19 jaunas datorklases Rīgas skolās.
Vakar Ē.Zēģelis arī paziņoja par brīvpieejas internetkiosku izveides pilotprojekta sākšanu. Pirmo kiosku uzstādīs kādā no Rīgas lielveikaliem. Kā skaidro Rīgas domes speciālisti, izmantojot šo interneta kiosku, jebkurš interesents bez maksas varēs aplūkot Latvijas interneta resursus. Izvērtējot izmēģinājumprojekta rezultātus, tiks pieņemts lēmums par tā turpināšanu vai pārtraukšanu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!