• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas vēstnieku ANO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2004., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

25.08.2004., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas vēstnieku ANO

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Rīgas pilī tikās ar Latvijas vēstnieku ANO Ženēvā Jāni Kārkliņu, kurš ir ievēlēts par 2005.gada Pasaules informācijas tehnoloģiju sammita par informācijas sabiedrību veidošanu un izplatību pasaulē rīcības komitejas priekšsēdētāju. Sammits notiks 2005.gada nogalē Tunisijā.
Sarunā prezidente augstu novērtēja vēstnieka panākumus. “Latvijai kā mazai valstij šī ir liela atzinība – līdzdarboties tik augsta līmeņa pasaules pasākuma rīkošanā. Vēlos izteikt jums pateicību valsts vārdā, jo jūsu līdz šim paveiktais darbs un šā pasākuma rīkošana pacels Latvijas vārdu jaunā starptautiskās redzamības līmenī.”
Vēstnieks izklāstīja prezidentei sava darba prioritātes, kas vērstas, lai sammitā tiktu sniegtas atbildes uz jautājumiem par Ženēvā 2003.gada pasaules informācijas tehnoloģiju sammitā pieņemto dokumentu iemiesošanu, digitālās plaisas novēršanu pasaulē, kā arī interneta pārvaldi.
1999.gadā notika ANO Ģenerālā asambleja, kurā tika pieņemts lēmums rīkot Pasaules informācijas tehnoloģiju sammitu par informācijas sabiedrību veidošanu un izplatību pasaulē. 2003.gada Ženēvas sanāksme bija šīs lielsanāksmes pirmā kārta, lai pieņemtu rīcības deklarāciju. Otrā kārta notiks 2005.gada beigās Tunisijā. Latvija bija Ženēvas sanāksmes viceprezidētājvalsts, divu gadu garumā piedaloties pasākuma organizēšanā. Latvijas prezidente vadīja vienu no Ženēvas sanāksmes plenārsēdēm.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!