• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būvējam vairāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2004., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā sakārtot Latvijas tūrisma piedāvājumu

Vēl šajā numurā

24.08.2004., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būvējam vairāk

Pirmajā pusgadā būvniecības apjomi veidoja 228,7 miljonus latu, kas ir par 12,4% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.
Ārpus Latvijas Republikas saviem spēkiem veikto būvdarbu apjoms bija 4,9 miljoni latu. Salīdzinājumam – 2003.gada pirmajā pusgadā 4,6 miljoni latu. Visvairāk būvdarbu veikts NVS un ES valstīs – attiecīgi 1,8 un 0,9 miljoni latu. Tajā pašā laikā citu valstu būvnieki Latvijā veikuši būvdarbus 0,3 miljonu latu vērtībā.
Aktīvākie bijuši ES būvnieki – iztērēti 0,2 miljoni latu, norāda CSP. Salīdzinot ar 2003.gada pirmo pusgadu, jaunās būvniecības apjomi palielinājušies par 31,6% jeb par 25,5 miljoniem latu, bet remonta un rekonstrukcijas darbu apjomi samazinājušies par 0,2% jeb par 0,2 miljoniem latu.
Salīdzinot ar 2003.gada pirmo pusgadu, viesnīcu un tām līdzīga lietojuma ēku jaunās būvniecības un remontdarbu apjoms audzis 1,8 reizes, dzīvojamo ēku – 1,5 reizes, ostu – 1,3 reizes. Tajā pašā laikā mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības ēku būvniecības apjoms samazinājies par 31%, sporta ēku – 24%, administratīvo ēku – 13%.
Ekspluatācijā pieņemti daudzi svarīgi tautsaimniecības objekti, informē CSP. Piemēram, Rīgā – tirgotava “Debesmanna”, tirdzniecības centra “Domina Shopping” otrā kārta, rekonstruētā Aizkraukles bankas ēka, akciju sabiedrības “Rīgas miesnieks” jaunais loģistikas centrs, “Helio” biroju komplekss, Jelgavā – jaunais gaļas pārstrādes cehs “Jelgavas gaļas kombināts”, Daugavpilī – jauns “Renault” autocentrs, Valmierā – boulinga zāle, kā arī saldēšanas un uzglabāšanas kamera un sausā piena pulvera noliktava akciju sabiedrībā “Valmieras piens”.

“LV” informācija

Lappusi sagatavojusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!