• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 17. augusta noteikumi Nr. 716 "Militārās izlūkošanas un drošības dienesta nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2004., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92649

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesas dienesta informācija Nr.1-4/533

Par lietas Nr. 2004-18-0106 ierosināšanu

Vēl šajā numurā

24.08.2004., Nr. 133

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 716

Pieņemts: 17.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.716

Rīgā 2004.gada 17.augustā (prot. Nr.48 17.§)

Militārās izlūkošanas un drošības dienesta nolikums

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 16.panta pirmo daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Militārās izlūkošanas un drošības dienests ir Aizsardzības ministrijas pārraudzībā esoša valsts drošības iestāde, kura atbilstoši kompetencei veic militārās izlūkošanas un pretizlūkošanas darbības un ir operatīvās darbības subjekts.
2. Militārās izlūkošanas un drošības dienestam (turpmāk – iestāde) ir karogs, emblēma un cita simbolika.

II. Iestādes uzdevumi un funkcijas

3. Iestādes galvenie uzdevumi un funkcijas ir noteiktas Valsts drošības iestāžu likumā, Nacionālās drošības likumā, Operatīvās darbības likumā un likumā “Par valsts noslēpumu”.

III. Iestādes struktūra un amatpersonu kompetence

4.Iestādi vada priekšnieks. Iestādes priekšnieks ir Valsts drošības iestāžu padomes loceklis.
5.Iestādes personālsastāvā ir karavīri un darbinieki. Karavīrus un darbiniekus pieņem dienestā vai darbā, slēdz profesionālā dienesta vai darba līgumus, piešķir karavīriem pirmo dienesta pakāpi (kareivis) un nākamās dienesta pakāpes, ieskaitot instruktoru sastāva dienesta pakāpes, kā arī ieceļ amatā un atbrīvo no amata, dienesta vai darba iestādes priekšnieks.
6. Iestādes priekšniekam var būt vietnieki.
7. Iestādes priekšnieks:

7.1. organizē un vada iestādes darbu, koordinē iestādes struktūrvienību savstarpējo sadarbību un nosaka darbības stratēģiju;
7.2. ir atbildīgs par iestādes uzdevumu izpildi;
7.3.nosaka operatīvās darbības kontroles kārtību iestādē;
7.4.izstrādā priekšlikumus par iestādes personāla skaitlisko sastāvu, iestādes struktūru un amatu sarakstu un iesniedz tos izvērtēšanai un akceptēšanai aizsardzības ministram;
7.5.veic Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktās tiešās pārvaldes iestādes vadītāja funkcijas.

8.Iestādes struktūrvienību uzbūvi un darba organizāciju nosaka iestādes priekšnieka apstiprinātajos struktūrvienību reglamentos.
9.Iestādes personālsastāva karavīru tiesības, pienākumi un atbildība noteikta militāro dienestu reglamentējošajos normatīvajos aktos.

IV. Iestādes darbības tiesiskuma nodrošināšanas kārtība un pārskati par tās darbību

10. Iestādes darbības tiesiskumu nodrošina iestādes priekšnieks. Iestādes priekšnieks ir atbildīgs par iestādes lēmumu pārbaudes sistēmas izveidošanu un darbību.
11. Iestādes priekšnieka izdotos administratīvos aktus, izņemot lēmumus par personu pieeju valsts noslēpumam, var apstrīdēt Aizsardzības ministrijā. Aizsardzības ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā.
12.Iestādes personālu materiāltehniski nodrošina aizsardzības ministra noteiktajā kārtībā saskaņā ar Aizsardzības ministrijā un Nacionālajos bruņotajos spēkos noteiktajām materiāltehniskās apgādes normām, ņemot vērā iestādes darbības specifiku.
13. Iestādes priekšniekam ir tiesības atcelt iestādes amatpersonu lēmumus. Iestādes priekšnieks pieņem lēmumus par apstrīdēto iestādes amatpersonu rīcību.
14. Iestāde ne retāk kā reizi gadā iesniedz aizsardzības ministram pārskatu par iestādes funkciju izpildi un budžeta līdzekļu izlietojumu.
15. Aizsardzības ministram ir tiesības jebkurā laikā no iestādes priekšnieka pieprasīt pārskatu par iestādes funkciju izpildi, kā arī par iestādes darbību.

V. Noslēguma jautājums

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2002.gada 6.augusta noteikumus Nr.347 “Militārās pretizlūkošanas dienesta nolikums” (Latvijas Vēstnesis, 2002, 114.nr.).

Ministru prezidenta vietā – ekonomikas ministrs J.Lujāns
Aizsardzības ministrs A.Slakteris

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 25.augustu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!