• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Amerikas Savienoto Valstu Kongresa delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2004., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu pasažieru autopārvadātājiem

Vēl šajā numurā

19.08.2004., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Amerikas Savienoto Valstu Kongresa delegācijas vizīti Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 18.augustā, Rīgas pilī tikās ar ASV Kongresa delegāciju.
Uzrunājot kongresmeņus, prezidente sacīja, ka Latvija ir lepna par atgūto brīvību un neatkarību, par sasniegumiem savā attīstībā, kā arī priecīga par draugu atbalstu tās izaugsmes gaitā. V.Vīķe-Freiberga akcentēja, ka Latvijas draugu vidū vienmēr bijusi ASV, kas apliecinājusi savu uzticīgo draudzību arī tumšajos padomju okupācijas gados, “kad Latvijas karogam nebija iespēju brīvi plīvot. ASV šajā laikā neatzina Baltijas valstu inkorporāciju PSRS sastāvā, un par to joprojām Latvija ir pateicīga”. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja arī ASV ieguldījumu demokrātisku institūciju stiprināšanā Latvijā.
Pēc prezidentes sacītā, līdztekus brīvībai drošība ir ļoti būtiska Latvijai, tāpēc vēlreiz ir apsveicams ASV atbalsts Latvijas iekļaušanai NATO, kā arī uzsverama transatlantiskās saites nozīmība, kas Eiropas vēsturē daudzkārt sevi apliecinājusi. Džons Dankans ASV kongresmeņu delegācijas vārdā uzsvēra, ka delegācija ir ieradusies, lai atzīmētu Latvijas lielo izaugsmi pēdējos gados, un novēlēja prezidentes vadībā tikpat straujas attīstības gadus nākotnē, kā arī vēl ciešākus abu valstu divpusējos kontaktus.

Valsts prezidenta preses dienests

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis vakar, 18.augustā, tikās ar Amerikas Savienoto Valstu Pārstāvju palātas kongresmeni Džonu Dankanu un viņa vadīto delegāciju.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība pievērsta Latvijas un ASV divpusējām attiecībām un sadarbības jautājumiem transporta un infrastruktūras attīstības, kā arī investīciju piesaistes jomā.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis izteica gandarījumu par iespēju tikties ar ASV kongresmeņiem, lai pārrunātu paveikto un iezīmētu turpmākās sadarbības aprises. Viņš pateicās par ASV sniegto atbalstu Latvijas neatkarības atgūšanā un mūsu valsts integrācijas procesos Eiropas Savienībā un NATO.
Sarunas dalībnieki atzinīgi novērtēja Latvijas un ASV divpusējo sadarbību, uzsverot, ka starp abām valstīm noris aktīvs politiskais dialogs, regulāri kontakti, politiskās un darba vizītes, kā arī tikšanās dažādos līmeņos.
Tikšanās laikā uzsvērta nepieciešamība padziļināt abu valstu sadarbību kravu pārvadājumos, izmantojot abu valstu ostas, kā arī attīstot sadarbību gaisa satiksmē. Puses uzsvēra nepieciešamību saglabāt ASV iesaisti Baltijas un Ziemeļeiropas reģionā un visā Eiropā kopumā, pārrunāja Latvijas un ASV nostāju Irākas kontekstā, kā arī pievērsa uzmanību Latvijas un Krievijas attiecībām ekonomiskās sadarbības un robežu jautājumos.
Noslēgumā puses uzsvēra, ka Latvijas un ASV starpā valda patiesas partnerattiecības, kuras nākotnē vajadzētu padziļināt un intensificēt.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!