• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Polijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2004., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas militāro atašeju maiņu

Vēl šajā numurā

18.08.2004., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Polijas sadarbību

Piektdien, 13.augustā, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Polijas vēstnieku Latvijā Tadeušu Fišbahu (Tadeusz Fiszbach), lai pārrunātu abu valstu kopējo sadarbību, kā arī apspriestu Polijas prezidenta Aleksandra Kvasņevska iespējamo vizīti Latvijā nākamā gada maijā.

Tikšanās laikā Polijas vēstnieks apliecināja ministram Latvijas un Polijas vēsturiski izveidojušos labo sadarbību politikā, ekonomikā un kultūrā. Viņš atzina, ka labo starpvalstu sadarbību ietekmē arī aktīvā poļu diaspora, kas ir lojāla Latvijas valstij, nezaudējot savas saites ar etnisko dzimteni. Kā piemēru vēstnieks minēja poļu skolu Latvijā saukli – “Latvija mūsu dzimtene, Polija mūsu tēvzeme”.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks pauda piekrišanu, ka poļu kopiena Latvijā sekmējusi abu valstu sadarbību. Viņš arī norādīja, ka abas valstis vieno kopējie vēsturiskie notikumi un “pagātnes mācības ir svarīgas, lai domātu par nākotni”. Abi bija vienisprātis, ka turpmāk būs jāiegulda vēl lielāki pūliņi diskusijās par 20.gadsimta vēstures notikumu interpretāciju, izvērtējot komunistiskā režīma sekas. Polijas vēstnieks piekrita, ka par šiem jautājumiem konsekventi un nemitīgi jāatgādina gan ES ietvaros, gan starptautiskajās organizācijās, gan arī sarunās ar Krievijas amatpersonām.
Sarunā skarti arī ekonomiskās sadarbības jautājumi. Vēstnieks T.Fišbahs izteica cerību, ka Polijas valsts prezidenta vizīte nākamajā gadā padziļinās arī abu valstu ekonomiskās attiecības. Savukārt ārlietu ministrs A.Pabriks aicināja apmainīties viedokļiem par aktuāliem jautājumiem Eiropas Savienības ietvaros, piemēram, ES kaimiņu politiku un nodokļu politiku ES dalībvalstīs.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!