• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daļa Gaujas saposta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2004., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Grindeks" piešķīris Grindeļa medaļas

Vēl šajā numurā

18.08.2004., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daļa Gaujas saposta

Jau trešo vasaru ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu Gaujas Nacionālajā parkā talcinieki 93,5 kilometrus garā posmā attīra gleznaino upi un krastus no sadzīves atkritumiem. Akcija “Par tīru Gauju!” ir beigusies.
Kā rakstījām “LV” jūlija beigās, kad talcinieku darbs bija pāri pusei, vairums savākto atkritumu bija plastmasas un stikla pudeles.

Akcijai beidzoties, apkopoti dati par paveikto. Kopumā savākti 157 lielie (200 litru tilpuma) atkritumu maisi ar dažādām drazām. Talcinieki lēš, ka aptuveni 60 procenti no tā ir plastmasas pudeles, 30 procenti – stikla pudeles, 10 procenti – plēve, papīri, putuplasts un citi atkritumi. Gaujas dzelmē atrastas dažādas lietas, kas tur nonākušas tikai cilvēka rīcības dēļ. Piemēram, no ūdens izvilkti dīvānu matrači, televizora daļas, motorlaivas degvielas tvertne, motocikla sēdeklis, vieglo automašīnu riepas un kameras, notekcaurules, virves, zvejas tīkli, lāpstas, kā arī ugunsdzēšamie aparāti. Upē atrasti arī bojāgājuši vai noslīcināti suņi un kaķi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!