• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ieklausoties un sekojot aicinājumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2004., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dāliju krāšņums Salaspilī

Vēl šajā numurā

17.08.2004., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ieklausoties un sekojot aicinājumam

Pagājušajā nedēļā ar Kultūrkapitāla fonda un firmas “Amaija” atbalstu notika literārais seminārs “Aicinājums”, jau divdesmit astoto reizi. Tā dalībnieki (šogad kopskaitā divdesmit viens) tika atrasti skolēnu un skolas vecuma jauniešu literāro darbu konkursā.

Būtiskākais semināra mērķis bija sniegt iespēju jaunajiem autoriem gūt profesionālu viņu darbu vērtējumu. Šajā nolūkā tika uzaicināti recenzenti no pazīstamu autoru vidus – Jānis Jurkāns, Jānis Rokpelnis, Eduards Aivars un citi –, kā arī recenzenti, kas paši tikai relatīvi nesen bijuši jauni un nepazīstami autori, bet tagad jau ieguvuši atpazīstamību literatūras interesentu vidū, piemēram, Anna Akmentiņa un Reinis Tukišs. Kā katra autora darbus vērtēja vairāki recenzenti, un tas deva iespēju salīdzināt dažādus, reizēm pat diametrāli pretējus viedokļus.
Otra nozīmīgākā semināra daļa bija radošās nodarbības, kas manā [Ievas Melgalves] vadībā notika katru dienu. Sākotnēji iecerētas radošo uzdevumu veikšanai un rakstīšanas tehnikas apgūšanai, tās laika gaitā izvērtās aizraujošās diskusijās par literatūru, dažādu tekstu īpatnībām un lasītāja uztveri.
Tomēr, šķiet, vislielākais ieguvums semināra dalībniekiem bija iespēja savstarpēji komunicēties. Daudzi “Aicinājumā” piedalījās pirmo reizi un pirmo reizi tā īsti saskārās ar literāro vidi, pirmo reizi jautāja sev, vai viņi vēlas rakstīt profesionālā līmenī. “Aicinājums” sniedz autoriem tik nepieciešamo pleca sajūtu, kas ir nopietns stimuls radošās darbības turpināšanai, jaunu ceļu meklējumiem un kopīgu pasākumu organizēšanai.
Lai arī ne tuvu visi semināra dalībnieki atstās pēdas mūsdienu latviešu literatūrā, var cerēt, ka daļa no viņiem drīzumā nonāks pie savām pirmajām publikācijām un plašākas ievērības.

Ieva Melgalve

AICINAJUMS.PNG (143473 bytes) AICINAJUMS3.PNG (144453 bytes)
AICINAJUMS4.PNG (119553 bytes)

Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdis Jānis Jurkāns konsultē skolnieci Lieni Jezupenoku no Jūrmalas; Nodarbību vada kādreizējais semināra dalībnieks, tagad Latvijas Rakstnieku savienības biedrs un referents, nesen klajā nākušā dzejoļu krājuma “Asaru gāze” autors Ronalds Briedis (redzams priekšplānā no mugurpuses); Top jauni darbi...
Foto: Dainis Grīnvalds

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!